Young Maritime Representatives gezocht!

De maritieme sector gaat voor het studiejaar 2016-2017 op zoek naar nieuwe jongerenambassadeurs. Zij zullen optreden als jongerenboegbeeld van de Nederlandse maritieme wereld. Vanochtend gaf Young Maritime Representative (YMR) Dominique Smit het startschot voor de werving van de volgende lichting YMR’s tijdens de opening van het ‘Maritime Offshore Career Event’ in Rotterdam.

De Nederlandse maritieme sector is al eeuwenlang een topsector; High Tech, Hands On. Wereldwijd toonaangevend in oplossingen die anderen niet zien of niet aandurven. Ons nationale visitekaartje als het gaat om innovatie, durf en ondernemingszin. Sinds drie jaar wordt de sector vertegenwoordigd door Young Maritime Representatives (YMR’s) met maar één doel voor ogen: jongeren interesseren voor een opleiding en baan binnen de maritieme wereld.

De huidige YMR’s Sophie, Bart en Dominique blijven aan tot de Wereldhavendagen in september 2016. Daar zullen zij het stokje overdragen aan de nieuwe jongerenambassadeurs. Kandidaten die voor deze rol in aanmerking willen komen, kunnen zich vanaf nu opgeven. We zoeken studenten in het (voor)laatste jaar van maritieme opleidingen op MBO-, HBO- en Universitair niveau of young professionals die niet langer dan 2 jaar in de sector werkzaam zijn.

Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden en zich meteen aanmelden op www.maritimebyholland.nl, de jongerensite van Nederland Maritiem Land. Na aanmelding wordt gevraagd of de kandidaten zich op originele wijze kunnen presenteren via sociale media. Hiermee kunnen zij zich extra kwalificeren als kandidaat voor het jongerenambassadeurschap. De inschrijving is open tot 20 juni 2016.
De kandidaten moeten een spetterende pitch geven aan een panel van professionals uit de sector, die zich vervolgens buigen over de inzendingen en haar keuze bekend maken tijdens de Wereldhavendagen.

Met 12.000 bedrijven die werkgelegenheid bieden aan zo’n 253.000 mensen, realiseert de maritieme sector een totale toegevoegde waarde van ruim 23 miljard euro. Scholieren kunnen hier aan het werk via opleidingen op diverse niveaus, variërend van Regionale Opleidingscentra, Middelbare- en Hogere Beroepsopleidingen tot Universitaire opleidingen. Voor hen ligt een mooie carrière in het verschiet binnen de sector, waar nog steeds veel behoefte is aan jonge instromers.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op