Weststrate levert ruim 1.000 werkplekken aan Damen Shipyards

Maritieme dienstverlener Damen Shipyards kiest duurzame projectinrichter Weststrate voor het leveren van tenminste 1.000 circulaire werkplekken. Vepa the furniture factory is verantwoordelijk voor de productie van de meubels. De keuze voor deze partijen is volgens de organisatie een logische aangezien ze allen maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Daarnaast leveren ze een bijdrage aan Damens ambitie om de meest duurzame maritieme dienstverlener ter wereld te zijn.

 

Circulaire oplossingen

Nieuwe meubels hoeven niet altijd gemaakt te zijn van nieuwe grondstoffen. Daar zijn ze het bij Damen roerend mee eens. Naast het faciliteren van duurzaam geproduceerde zit-/sta-werkplekken van Nederlands fabricaat, was het een uitdaging om een oplossingen te zoeken voor het bestaande meubilair van de organisatie. Weststrate, Vepa en het facilitaire team van Damen hebben gezamenlijk circulaire oplossingen gevonden waardoor het bestaande meubilair, voor het grootste gedeelte, een tweede leven krijgt!

 

Lokale samenwerking

Rob Jeras en Krijno Davidse, directie van Westrate: “We zijn trots dat een bedrijf als Damen voor Weststrate als partner heeft gekozen en zullen dan ook alles in het werk stellen deze opdracht succesvol en naar volle tevredenheid van de opdrachtgever af te ronden.”
“We hadden na het eerste bezoek aan Vepa direct het gevoel dat we dezelfde taal spreken. Het DNA van een familiebedrijf, met die enorme betrokkenheid en drive om daadwerkelijk dingen te doen, dat herken je direct. We vinden het een eer om, samen met Weststrate, Damen aan onze klantenkring te mogen toevoegen,” vult Janwillem de Kam, directeur van Vepa, aan.

De betrokken collega’s van zowel Weststrate als Damen hebben met succes de specifiek voor dit project opgezette montage- en instructietraining gevolgd. De eerste meubels staan inmiddels op hun plek in Gorinchem.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op