Wereldhavendagen trekt ondanks slecht weer toch 320.000 bezoekers

Ondanks het erg slechte weer op vrijdag en zaterdagochtend kijkt de organisatie van de Wereldhavendagen terug op een succesvolle 38e editie. Zo’n 320.000 bezoekers trokken langs de kades en/of bezochten een excursie. Zondag was verreweg de drukste dag.

 

“Het weer heb je helaas niet in de hand, maar alles bij elkaar zijn we toch erg tevreden”, aldus Sabine Bruijnincx, directeur Wereldhavendagen. “Er waren geen serieuze incidenten, de avondshow is erg goed bezocht en gewaardeerd én het was goed te constateren dat de bezoekers ook enthousiast zijn over de nieuwe terreinen van de Wereldhavendagen, RDM Rotterdam, het Merwe-Vierhavensgebied (M4H) en Katendrecht bij het ss. Rotterdam.”

 

Over de Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen is het grootste maritieme evenement van Nederland. Honderdduizenden mensen grijpen jaarlijks de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen van Europa’s grootste haven: Rotterdam. Het evenement wordt in 2015 voor de 38e keer georganiseerd en vindt plaats op 4, 5, en 6 september. Bezoekers van jong tot oud kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, onder andere genieten van een uitgebreid cultureel programma. In 2014 trok het evenement meer dan 450.000 bezoekers.

 

www.wereldhavendagen.nl

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op