WDP realiseert nieuw distributiecentrum voor DHL Parcel Amsterdam

Eerder vandaag werd, tijdens de vastgoedbeurs Provada, door WDP een nieuw project voor DHL Parcel voorgesteld. Bij deze gelegenheid werd het aannemingscontract ondertekend voor de realisatie van dit nieuwe distributiecentrum. In opdracht van WDP, eigenaar van de site, wordt dit project gerealiseerd door bouwbedrijf Aan de Stegge Twello. Na oplevering, verlaat DHL Parcel zijn bestaande WDP-pand in Amsterdam en nemen zij hun intrek in het nieuwbouw crossdockmagazijn aan de Kaapstadweg in Amsterdam. Deze nieuwe locatie bevestigt andermaal de langetermijnrelatie tussen WDP en DHL over de landsgrenzen heen.

Nieuwbouw in het Atlaspark voor DHL Parcel 

Het nieuwe distributiecentrum betreft een state-of-the-art crossdockmagazijn met voorziene BREEAM Excellent-score langs de A5 autosnelweg in het Atlaspark te Amsterdam. Na oplevering (voorzien op 1 oktober 2018), zal DHL Parcel verhuizen van zijn bestaande locatie aan de Hornweg naar deze nieuwe terminal met een oppervlakte van ruim 14.000 m2. De locatie zal instaan voor de inbound en outbound van zowel pallets als losse parcels en is voorzien van docks voor zowel vrachtwagens als bestelwagens. DHL Parcel zal de locatie huren van WDP op basis van een langetermijnhuurcontract van 15 jaar. 

Dit nieuwe pand wordt, op vraag van eigenaar WDP, gebouwd door Aan de Stegge Twello. Eerder vandaag, tijdens de vastgoedbeurs Provada, werd het aannemingscontract getekend. 

Tiende WDP-pand voor DHL 

Deze nieuwbouw bevestigt andermaal de langetermijnrelatie tussen WDP en DHL. Na oplevering, is dit het tiende pand binnen de WDP-vastgoedportefeuille in de Benelux op maat van DHL. Bovendien wordt ook deze locatie voorzien van zonnepanelen. Meteen het zestigste WDP-zonnedak. 

Maurice Smits, commercieel projectmanager van Aan de Stegge Twello: “Wij zijn enorm trots dat wij in opdracht van WDP in de realisatie kunnen voorzien van de huisvesting van de crossdock activiteiten van DHL.” 

“Onze strategie van meedenken met onze klanten, zorgt ervoor dat wij steeds de geschikte locatie, op maat van onze huurder, kunnen aanbieden”, voegt Joost Uwents, CEO van WDP toe.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op