Waterweek Hoorn, de absolute kers op de taart!

7, 8, 9 en 10 september komt de reis van de Westfriese Waterweken tot stilstand in Hoorn. Absoluut een moment om bij stil te staan, want dit is de absolute kers op de taart. De organisatie, in handen van Fletcha Eventures, komt dit jaar wederom met een spectaculair, culinair en muzikaal programma op de proppen. De organisatie vertelt: ‘De gemeente Hoorn streeft verbinding na tijdens de Waterweek Hoorn en wij springen met ons programma voor 2017 hier volledig op in. De editie van 2017 staan dan ook in het teken van verbinding en verbroedering met de lokale middenstand, het actieve Hoornse waterleven en lokale horeca uitbaters. Dat past precies bij onze visie en onze ambitie met dit evenement. Wij zijn zeer trots op het programma, dit programma is uniek.

 

Programma

De Waterweek Hoorn 2017 start op donderdag in de avond met; Hoorn at Light, een lichtjestocht per boot georganiseerd in samenwerking met de Watertaxi Hoorn. De overige dagen bestaat het programma elke dag uit een vaste kern activiteiten; de Grootste Gebruikte Botenbeurs van Nederland, diverse straatmuzikanten spelen op en rond de binnenhaven, de Nautische markt waar alles wat maar iets met water te maken heeft gekocht kan worden, het Sup Spirit Waterpark, Activiteiten van de Halve Maen en het Varend Erfgoed. Nieuw dit jaar op vrijdag  is het spectaculaire Fiets ‘m d’r over, dit is een samenwerking met de Ronde Tafel.

Zaterdag zijn er, buiten de vaste dagelijkse activiteiten, het unieke Wijnfestival Hoorn en de Drakenbootrace.

Zondag staat op het programma, buiten de vaste kern om, het Shantyfestival, het Open Waterzemmen, het Kindervertier en het Wijnfestival Hoorn. Nieuw dit jaar is de Badeendjesrace en de Swim to Fight Cancer.

 

Binnenhaven Hoorn

Alle activiteiten vinden op en rond de oude binnenhaven van Hoorn plaats. Op zowel het Baatland, Oude Doelenkade, Veermanskade, Korenmarkt, WSVH en Oostereiland zijn tal van activiteiten voor jong en oud te vinden.

 

Informatie en inschrijving

Voor de Drakenbootrace is inschrijving nodig, dit kan via info@fletcha.nl. Voor het Wijnfestival Hoorn zijn voordeelkaarten te verkrijgen via www.wijnfestivalhoorn.nl. Voor meer informatie over het programma kijk dan op www.waterweekhoorn.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en nieuws omtrent de Waterweek Hoorn, Like dan de Facebook pagina www.facebook.com/waterweekhoorn.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op