Volvo Penta vindt overal toepassing

Vlakbij het Havenhuis van Antwerpen is het Volvo Marine & Industrie Center gevestigd. Vanuit Zeeuws-Vlaanderen door de Liefkenshoektunnel en dan rechts. Vervolgens ontluikt zich na enkele kilometers het strategisch gelegen Volvo Marine & Industrie Center. ,,Onderweg ben je zeker tientallen Volvo Penta motoren gepasseerd, maar dat zie je niet want deze zijn steeds ingebouwd in samenwerking met OEM-bedrijven. Zij produceren en bouwen bijvoorbeeld kranen, havenmachines, generatorsets en power-units”, zegt Tommy Sluyts, Business Unit Manager van het Volvo Marine & Industrie Center in Antwerpen.

 

 

Volvo Marine & Industrie Center is hét Volvo Penta Center in België voor aankoop, onderhoud en reparatie van Volvo Penta industriële motoren en scheepsmotoren voor zowel beroeps- als pleziervaart. Ook voor alle Volvo Penta onderdelen en accessoires is de vestiging aan de Schouwkensstraat in Antwerpen al 30 jaar een vertrouwd adres.

 

Sectoren

Volvo Marine & Industrie Center heeft zich ontwikkeld tot één van de grootste Volvo Penta vestigingen in de Benelux. Het Volvo Penta Center in Antwerpen is actief in alle Volvo Penta segmenten: Industrie, Marine Bedrijfsvaart en Marine Pleziervaart.

 

Speciale voorzieningen

Op het terrein in Antwerpen staat naast de vestiging van Volvo Trucks een afzonderlijk complex met speciale voorzieningen voor de Volvo Penta-klanten. Zo is er geïnvesteerd in de werkplaats in een 10 tons-portaal kraan, een revisiestand en twee volautomatische magazijntorens. De werkplaats is uitgerust met enkel Volvo Penta gespecialiseerd gereedschap.

 

Servicedealers

Volvo Marine & Industrie Center heeft een samenwerking met zeven Officiële Volvo Penta Servicedealers. Deze zijn in België te vinden in Antwerpen, Nieuwpoort, Blankenberge, Zelzate en Fleurus; in Nederland in Heusden en Maasbracht. Mede dankzij deze nauwe samenwerking met de Volvo Penta Service Partners, diverse bootinvoerders, het Antwerp Nautical Center en verschillende industrie partners is de klant verzekerd van een optimale dienstverlening in België, Nederland en Luxemburg.

 

Ready for the future

 

Tommy Sluyts, Business Unit Manager van het Volvo Marine & Industrie Center in Antwerpen.

,,Vanuit het Volvo Marine & Industrie Center verrichten we de verkoop van en het onderhoud aan Volvo Penta motoren voor binnenvaart, pleziervaart en industriële machines. Daarbij zijn alle nieuwe technologieën zoals waterstof, battery-fuelcells, dual fuel motoren, HVO en Stage V/IMOIII motoren onze focus. Wij zijn dan ook ‘ready for the future’. Zo voorzien we in de aandrijvingen voor geavanceerde port equipment machines zoals kranen, heftrucks, straddle carriers, treinen/shunters, terminal tractors, generatoren alsook aandrijvingen voor luxe jachten, zeilboten, patrouilleschepen, binnenvaartschepen en offshore schepen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Kort samengevat: alle gemotoriseerde voer- en vaartuigen waarvoor de OEM-bedrijven (Original Equipment Manufacturer) geen eigen motoren ontwikkelen, komen in aanmerking voor onze Volvo Penta motoren (12pk-1000pk)”, legt de Business Unit Manager uit.

 

 

 

Uptime Servicecontracten

Het team van Volvo Marine & Industrie Center telt 6 field servicespecialisten. ,,Dat willen we meer naar buiten toe uitdragen. Wij kunnen onze klanten en potentiële klanten met Uptime Servicecontracten volledig ontzorgen. De geavanceerde technologie van de hedendaagse motoren vergt de nodige opleiding, kennis en toewijding. Door deze nieuwe technologieën heeft de motor zich ontwikkeld tot de ‘black box’ van de machine. Vertrouw die ‘black box’ maar toe aan de Volvo Penta specialisten van Volvo Marine & Industrie Center,” benadrukt Koen Apers, Accountmanager Services & Parts.

 

Opportuniteiten

,,Het werk voor onze techniekers is zeer gevarieerd waardoor ze op allerlei werven en werkplaatsen komen (op het land maar ook op het water). Omwille van deze variëteiten en verschillende markten zijn er nog vele opportuniteiten en groeimogelijkheden voor ons, wat medewerkers dan weer de gelegenheid geeft om door te groeien bij Volvo Marine & Industrie”, vervolgt Koen, die eerder werkte voor Volvo Trucks en een nieuwe uitdaging in het Volvo Penta Center vond.

 

People

,,Het is hier een hecht team met een open communicatie. De mensen met al hun kennis, technische vaardigheden en inzichten, vormen het hart van dit bedrijf”, zegt Koen Apers.

 

Technical Service Manager

Er is momenteel een vacature voor een Technical Service Manager. Deze persoon zal de schakel zijn tussen het Aftersales team en de Business Unit Manager. ,,Wij hebben een zeer dynamisch team met de focus op digitalisatie en sustainability. Het is de bedoeling dat de Technical Service Manager nog dit jaar aan de slag gaat. Hij/zij zal ondersteuning bieden aan de verschillende aftersales teams met de focus op opportuniteiten die dagelijks aan ons voorbij komen”, zegt Tommy Sluyts.

 

 

Selfmade man

Hij is een echte selfmade man die alle facetten bij Volvo Penta heeft doorlopen. Tommy ging van start in 2006 bij Volvo Trucks als magazijnier. Vanaf 2008 kwam hij voor het eerst in contact met Volvo Penta als parts advisor, vervolgens als receptie verantwoordelijke. De stap richting werkplaatsverantwoordelijke was een logische doorgroei tot de functie van commercieel manager. Anno 2019 stuurt Tommy als Business Unit Manager een team van 12 mensen aan.

 

Ontzorgen

Sinds een jaar biedt het Volvo Marine & Industrie Center verschillende mogelijkheden van Uptime Service contracten aan bij haar klanten. Dit houdt onder andere in dat via telematica (TGW) de Volvo Penta motor remote geconnecteerd is met het technisch team. Hierdoor wordt de klant volledig ontzorgd op het gebied van onderhoud en storingen en worden eventuele onverwachte kosten voorkomen.

 

Totaaloplossing

,,Door middel van een Uptime Service contract kunnen we onze klanten een totaaloplossing aanbieden. Ik ben ervan overtuigd dat het VP Uptime Service contract de complete aanvulling is bij het in bedrijf stellen van de huidige generatie Volvo Penta motoren. Het is een ‘engagement’ dat wij aangaan met als doel de Volvo Penta motor in topconditie te houden gedurende de volledige levensduur. Dit geeft de klant de garantie op een overzichtelijk kostenverloop, minder risico van ongeplande stops en onkosten, wat resulteert in een bewezen zuiniger en beter rendement”, zegt Koen Apers.

 

 

 

Troubleshooter

Het team bestaat uit experts, echte troubleshooters die veel knowhow en vaardigheden hebben opgebouwd door ervaring met uiteenlopende opdrachten in alle segmenten waar Volvo Penta actief is. ,,Onze techniekers worden elke dag beproefd in vaak moeilijke omstandigheden bij het werk aan kwalitatieve Volvo Penta aandrijvingen. Ze zijn enkel en alleen met deze Volvo Penta technologie bezig zijn en communiceren hierover dagelijks met elkaar via online daily meetings. Daardoor wordt een zeer hoog niveau van kennis opgebouwd in deze Volvo Penta organisatie.”

 

Partnership is the New Leadership

,,Zo hebben wij partners van de Belgische kust tot de Duitse grens, van Zuid- Holland/Zeeland tot de Franse grens in alle Volvo Penta segmenten. Wij ondersteunen onze partners met technische opleidingen en technische assistentie. Deze partners kunnen bij ons terecht voor alles wat te maken heeft met Volvo Penta. Een recent voorbeeld in de Antwerpse haven is de samenwerking met het Antwerp Nautical Center”, aldus de Business Unit Manager.

 

Energietransitie

Volvo Marine & Industrie speelt met haar Volvo Penta motoren zoveel mogelijk in op de energietransitie, met Stage 5, HVO brandstoffen, elektrische totaal aandrijvingen en waterstof concepten. De medewerkers worden opgeleid conform de hoogste technologische normen. Daarbij wordt op het gebied van duurzame toepassingen zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de expertise van Volvo Group, dat de ambitie heeft om in 2040 alle trucks emissievrij te laten rijden.

 

Koen Apers, Accountmanager Services & Parts.

CMB Tech

,,We volgen de nieuwe technologieën op de voet. Er lopen pilots in de industrie en ook in de scheepvaart komen er nieuwe ontwikkelingen aan. We zijn er trots op dat CMB Tech kiest voor een samenwerking met Volvo Penta motoren, geïnstalleerd in de Hydroville”, aldus Tommy Sluyts. CMB Tech heeft vorig jaar aan het Havenhuis het eerste multimodale waterstofstation ter wereld geopend. Het is het eerste tankstation dat groene waterstof produceert: een milieuvriendelijker alternatief voor de aandrijving van schepen, (vracht)auto’s en bussen. De Hydroville is ’s werelds eerste erkende passagiersvaartuig dat waterstof en diesel verbrandt in een dieselmotor (2x Volvo Penta D4-300pk).

 

Waterbus

Tommy wijst trots naar pronkstuk de Waterbus. Volvo Marine & Industrie Center Antwerpen heeft een nauwe samenwerking uitgebouwd met de Waterbus sinds de start van dit concept in Antwerpen. Deze vorm van openbaar vervoer over het water is ideaal om het vervoer over de weg in Antwerpen te ontlasten. Inmiddels varen er zeven waterbussen in de haven van Antwerpen. Elke waterbus wordt aangedreven door twee Volvo Penta IPS motoren met een totaal vermogen van 1300pk.

 

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op