Veel sfeer op vakbeurs Transport & Logistics

Kennisdeling, sfeerbeleving, netwerken en uiteraard business genereren waren medio november drie dagen speerpunten van beleid in Rotterdam Ahoy. De vele bezoekers gingen geïnspireerd en met frisse nieuwe ideeën huiswaarts. De evenementenhal in de grootste havenstad van Europa kleurde drie dagen oranje tijdens de achtste editie van Transport & Logistics. Het grootste event voor de transport en logistieke sector in Nederland is weer succesvol verlopen. Hoe kan het ook anders in een stad die bekend staat als logistieke hub bij uitstek in het hart van Europa. Transport & Logistics vond plaats in combinatie met Intermodal Europe. De gesegmenteerde aanpak van de beurs uitte zich in thema’s zoals Multimodal, IT & Services, Warehousing en Ports & Shipping. Het internationale accent werd onderstreept met handelsmissies uit een groot aantal landen.
Naast een grote diversiteit aan stands waren er allerlei relevante seminars en praktijkcases voor verladende partijen. Bezoekers konden naar hartenlust hun kennis uitbreiden met seminarprogramma’s en workshops, op het gebied van duurzame logistiek, achterlandverbindingen, e-commerce, douane wetgeving, voorraadoptimalisatie, magazijninrichting en leiderschap in logistiek.

Seminars

Vanuit een brede waaier branchepartijen was er input voor een zo actueel en uitgebreid mogelijk programma aan seminars en workshops.
Onder de bezoekers en exposanten was er een grote diversiteit aan transporteurs, expediteurs, verladers, producenten en groothandelaren. easyFairs organiseert vakbeurzen in België, Canada, Colombia, Denemarken, Duitsland, Finland, Ierland, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Singapore, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Het hoofdkantoor is in Brussel en men beschikt over een internationaal netwerk van vestigingen.

Platform

De vakbeurs Transport & Logistics Rotterdam is onderdeel van hét platform voor de transport & supply chain community in de Benelux. Het eerstvolgende evenement in de Benelux series is Transport & Logistics in Luik op 29 en 30 april 2015, gevolgd door Antwerpen op 22, 23 en 24 september 2015 en Brussel op 14 en 15 september 2016. De volgende editie in Rotterdam vindt plaats op 15, 16 en 17 november 2016. De achtste uitgave van de beurs in Rotterdam Ahoy viel samen met de internationale containerbeurs Intermodal Europe. Wereldhaven Rotterdam is het logistieke episch centrum van de internationale markt. Hier komen alle vervoersstromen samen en vindt transport een weg via verschillende vervoersmodaliteiten naar internationale wateren, maar ook naar het achterland.

Andere benadering

“We hebben deze keer gekozen voor een andere benadering. De beurs Transport & Logistics vond veel meer in internationale sferen plaats.
Het aantal standhouders was ongeveer gelijk verdeeld over beide beurzen. De koppeling met de Engelse beurs Intermodal Europe was interessant. De internationale sfeer deed zich goed gevoelen met deelnemers en bezoekers uit alle windstreken. Onze streven is om de ultieme ontmoetingsplek te creëren en professionals te inspireren. Wij scheppen een klimaat waarbij mensen elkaar ontmoeten en zaken doen in een professionele omgeving. Het nieuwe concept van de beurs Transport & Logistics heeft zowel de oude vertrouwde bezoekers, als een compleet nieuwe doelgroep aangesproken. Dat is gebleken uit de stijgende cijfers”, aldus Bas van Gent, Group Exhibtion Director van easyFairs.

Portfolio

De beursorganisator heeft in de Benelux ieder jaar diverse projecten in de wereld van de live communicatie. “Deze markt is hot en groeit nog steeds. Steeds meer bedrijven onderkennen de kracht van persoonlijk contact om klanten te winnen en te binden aan hun merk. Wij hebben in de Benelux een ijzersterke portfolio opgebouwd in allerlei sectoren. Wij ondersteunen de verschillende branches met onze trade events zowel onsite als online.”

Logistieke hub

Logistiek Wallonië zet tijdens Transport & Logistics Luik alles in het werk om Trilogiport te promoten als logistieke hub. Deze Europese topregio in volle expansie biedt een directe binnenvaartlijn naar de vier grote maritieme havens, vormt een centraal aansluitingspunt met de vier belangrijkste spoorwegen en is met haar luchthaven een voorname draaischijf voor de luchtvracht in België.

Antwerpen

Transport & Logistics Antwerpen is in september hét internationale ontmoetingsplatform voor de logistieke sector. “Onze vakbeurzen worden georganiseerd om aan specifieke behoeften van professionals in belangrijke sectoren te voldoen, die niet altijd aan bod komen bij traditionele vakbeurzen. We breiden het spectrum van exposanten uit met startende (innovatieve) bedrijven, naast bestaande grote spelers en/of marktleiders. Op deze manier krijgen bezoekers een goed overzicht van nieuwe ontwikkelingen in hun sector. We zijn begonnen met deelname makkelijker te maken voor exposanten. Deelnemen is tijd- en kostenbesparend, met volledig ingerichte stands en een complete marketing- en communicatiecampagne.”
In Ahoy Rotterdam vindt op 30 september en 1 oktober 2015 Solids plaats, in combinatie met de vakbeurs Pumps & Valves. Het brengt professionals samen in het hart van de toonaangevende bulksector in Europa.  De Brabanthallen in Den Bosch zijn op dinsdag 22 en woensdag 23 april weer gastheer voor de gerenommeerde Mocon beurs: het gespecialiseerde platform voor aandrijftechnieken en besturingen.

Nederland 2015

  • Stoc Expo: 17 t/m 19 maart 2015, Ahoy Rotterdam – Voor de tank terminal industrie.
  • Pumps & Valves Rotterdam: 30 september en 1 oktober 2015, Ahoy Rotterdam – Technologie en innovatie in pompinstallaties en industriële componenten  gelijktijdig met:
  • Solids Rotterdam: 30 september en 1 oktober 2015, Ahoy Rotterdam – Trade show for powder & bulk solids technologies
  • Transport & Logistics Rotterdam staat weer op de agenda voor 15 t/m 17 november 2016, opnieuw in Ahoy.

België 2015

  • Solids Antwerpen: 11&12 maart 2015, Antwerpen Expo – Trade show for powder & bulk solids technologies
  • Transport & Logistics Liège: 29 & 30 april 2015, Halles des Foires
  • Transport & Logistics Antwerpen: 22 t/m 24 september 2015, Antwerpen Expo

Auteur: Henk van de Voorde

Deel dit bericht op