Vakbeurs Transport & Logistics met internationaal accent

De achtste editie van de beurs Transport & Logistics, van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 november in Rotterdam Ahoy, heeft een speciaal tintje. Transport & Logistics valt samen met de internationale containerbeurs Intermodal Europe. Met 8 tot 10.000 bezoekers en 250 standhouders is het in een tijd waarin de economie en de logistieke sector weer aantrekken, meteen het grootste internationale platform voor de logistieke sector in Nederland. Wereldhaven Rotterdam is het logistieke hart van de internationale markt. In Rotterdam komen alle vervoersstromen samen en vindt transport een weg via verschillende vervoersmodaliteiten naar internationale wateren, maar ook naar het achterland. De combinatie met Intermodal Europe  is uniek. Te meer daar de beurs plaatsvindt in een stad die bekend staat als Europa’s logistieke hub. Naast de pluriformiteit aan stands zijn er allerlei relevante seminars en praktijkcases voor verladende partijen.

Andere insteek
“We hebben gekozen voor een andere insteek en de koers verruimd. De beurs Transport & Logistics is nu veel meer internationaal georiënteerd. Het aantal standhouders is ongeveer gelijk verdeeld over beide beurzen. De koppeling met de Engelse beurs Intermodal Europe biedt nieuwe mogelijkheden. De internationale containerisatie heeft grote impact op de sector transport & logistiek. De beurs nieuwe stijl biedt een compleet en internationaal overzicht van de branche. In de praktijk zal de vertrouwde kwalitatieve vakbeurs Transport & Logistics in een nieuw jasje worden gegoten, met een sterk accent op internationale aspecten. Onze missie is om de ultieme ontmoetingsplek te creëren om professionals te inspireren. Wij zorgen ervoor dat mensen elkaar ontmoeten en zaken kunnen doen in een professionele omgeving. We zijn ervan overtuigd dat het nieuwe concept van de beurs Transport & Logistics zowel de oude vertrouwde bezoekers, als een compleet nieuwe doelgroep zullen aanspreken”, aldus Bas van Gent, Group Exhibtion Director van easyFairs.

Enquête
Er is een  enquête gehouden onder de bezoekers van de vakbeurs Transport & Logistics, die vorig jaar eveneens in Rotterdam werd gehouden. Bezoekers gaven aan dat kennisdeling en inpiratie in combinatie met netwerken en sfeerbeleving de drijfveren zijn voor een bezoek aan de beurs. Het zijn dan ook de pijlers waarop de beurs is gegrondvest. “Uit de resultaten van de enquête blijkt dat bezoekers graag hun kennis willen uitbreiden met seminarprogramma’s en workshops, op het gebied van met name duurzame logistiek, achterlandverbindingen, e-commerce, douane wetgeving, voorraadoptimalisatie, magazijninrichting en leiderschap in logistiek. De beurs wordt breed gedragen. Met een sterk inhoudelijk programma spreken we een brede bezoekersdoelgroep aan. Vanuit verschillende branchepartijen krijgen we input voor een zo actueel en uitgebreid mogelijk programma aan seminars en workshops. De verschillende soorten demonstraties zullen voor een extra beleving zorgen. De bezoekers zullen geïnspireerd en met nieuwe ideeën naar huis gaan!”,  aldus Corine Smits, projectmarketeer van easyFairs.

Partnerships
Onder de bezoekers en exposanten zullen weer veel transporteurs, expediteurs, verladers, producenten en groothandelaren te vinden zijn. Er zijn weer partnerships met vooraanstaande branchepartijen zoals de EVO, Dinalog, Green Freight Europe, NDL/HIDC en NVG.
easyFairs brengt verkoopgerichte vakbeurzen naar het hart van de markt. Ze maakt het eenvoudig, zoals de naam van de beursorganisatie al aangeeft, voor exposanten en bezoekers om zaken te doen in een professionele omgeving; zowel face-to-face als met de persoonlijke online marketing campagne. Met het hoofdkantoor in Brussel en een internationaal netwerk van vestigingen, organiseert easyFairs vakbeurzen in België, Canada, Colombia, Denemarken, Duitsland, Finland, Ierland, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Singapore, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Benelux
De vakbeurs Transport & Logistics Rotterdam is onderdeel van hét platform voor de transport & supply chain community in de Benelux. Dit jaar is niet alleen de opzet van de beursvloer vernieuwend, maar is er ook sprake van een gesegmenteerde aanpak van de beurs, met deelgebieden zoals Multimodal, IT & Services, Warehousing en Ports & Shipping. Het internationale accent wordt onderstreept met handelsmissies uit een brede waaier landen. Via de vakbeurs Transport & Logistics zal Nederland als logistieke hub van Europa nog meer op de kaart worden gezet, mede door vergaande samenwerking met brancheorganisaties en vertegenwoordigers uit de sector.

Luik
easyFairs organiseert komend jaar de beurzen Transport & Logistics Luik (woensdag 29 en donderdag 30 april 2015) en Transport & Logistics Antwerpen (van dinsdag 22 t/m donderdag 24 september). Eerstgenoemde beurs is na haar succesvolle introductie in 2013 gegroeid naar een beurs waar tal van logistieke dienstverleners uit Vlaanderen en Wallonië elkaar ontmoeten. Logistiek Wallonië zet als dan ook alles in het werk om Trilogiport te promoten als logistieke hub. Deze Europese topregio in volle expansie biedt een directe binnenvaartlijn naar de vier grote maritieme havens, vormt een centraal aansluitingspunt met de vier belangrijkste spoorwegen en is met haar luchthaven een voorname draaischijf voor de luchtvracht in België.

Antwerpen
Transport & Logistics Antwerpen, waarvan de tiende editie in 2015 plaatsvindt, is ondertussen een vaste waarde in de  havenregio. Haar uitstekende reputatie is vooral te danken aan de lokale verankering in combinatie met de vele internationale bezoekers. De vorige editie was goed voor maar liefst 10.000 bezoekers. Port of Antwerp is eind september dan ook de uitgelezen partner op het driedaagse ontmoetingsplatform voor de logistieke sector.

Concept
“Wij maken het gemakkelijk voor professionals om innovatie te ervaren, markttrends te ontdekken en face-to-face en online zaken te doen. Het easyFairs concept is eenvoudig. Dankzij onze enorme bezoekerservaring zijn onze beurzen speciaal ontworpen om aan de behoeften van professionals in belangrijke sectoren en geografische markten te voldoen. We vereenvoudigen de deelname aan vakbeurzen door het verstrekken van all-in pakketten aan exposanten. Op deze manier bieden wij op maat gemaakte mogelijkheden voor alle categorieën exposanten, van marktleiders tot innovatieve startende bedrijven. easyFairs geeft internationale exposanten voor een geringe investering een kans om nieuwe markten te verkennen, via een contactpersoon in eigen land en in eigen taal. Via Mijn easyFairs en onze online Product Catalogus kunnen bezoekers het hele jaar door online oplossingen vinden”, verklaart Corine.

Return On Investment
‘Time effective’, ‘all in concept’, ‘best Return On Investment (ROI)’, ‘professional Trade Events’: allemaal internationale trefwoorden die ten volle van toepassing zijn op easyFairs. “Vanuit het oogpunt van de bezoeker, maken we het eenvoudiger om nieuwe oplossingen te vinden, te leren over de trends en te netwerken met collega’s uit de sector. Onze vakbeurzen worden georganiseerd om aan specifieke behoeften van professionals in belangrijke sectoren te voldoen, die niet altijd aan bod komen bij traditionele vakbeurzen. We breiden het spectrum van exposanten uit met startende (innovatieve) bedrijven, naast bestaande grote spelers en/of marktleiders. Op deze manier krijgen bezoekers een goed overzicht van nieuwe ontwikkelingen in hun sector. We zijn begonnen met deelname makkelijker te maken voor exposanten. Deelnemen is tijd- en kostenbesparend, met volledig ingerichte stands en een complete marketing- en communicatiecampagne. De prijszetting is volledig transparant en de stands zijn herbruikbaar, wat resulteert in het minimaliseren van de carbon footprint”, zegt Bas van Gent

Eric Everard
easyFairs werd tien jaar geleden opgericht door Eric Everard. De huidige CEO is een van de  meest succesvolle ondernemers in de beurzen- en evenementensector in Europa. Everard is oud-president van UFI, de internationale vereniging voor de beurzenindustrie. Hij startte in 2003 de easyFairs Group, op basis van een concept van tijd- en kostenefficiënte vakbeurzen, met een internationale identiteit en een eenvoudige focus op zakendoen.

Multi Event
“De easyFairs Group is een Multi Event organisatie die zich enerzijds bezighoudt met het uitbaten van beursgebouwen en anderzijds met ‘serving the community’ door het organiseren van events. We beschikken over zeven accommodaties in België en twee in Zweden. Bij het organiseren van Business-To-Business (BTB) en Business To Consumer (BTC) beurzen spelen we in op wat er leeft onder bedrijven en consumenten”, aldus Bas van Gent. De organisatie is actief in 17 landen en er werken ongeveer 400 mensen. easyFairs heeft in twaalf landen kantoren. Vanuit het Nederlandse kantoor in Oosterhout zijn er een 25-tal mensen werkzaam. In België beschikt men naast het hoofdkantoor in Brussel over vestigingen in Antwerpen, Gent en Namen.
Live communicatie
“In de hele Benelux hebben we jaarlijks een twaalftal projecten in de wereld van de live communicatie. Deze markt is hot en groeit nog steeds. Steeds meer bedrijven onderkennen de kracht van persoonlijk contact om klanten te winnen en te binden aan hun merk. Wij hebben in de Benelux een ijzersterke portfolio opgebouwd in allerlei sectoren. Wij ondersteunen de verschillende branches met onze trade events zowel onsite als online.”

Solids
Naast Transport & Logistics is Ahoy Rotterdam op 30 september en 1 oktober 2015 ook gastheer van Solids. Deze beurs is onderdeel van de Solids European Series en brengt professionals samen in het hart van de toonaangevende bulksector in Europa. De Solids European Series beurzen vinden plaats op locaties binnen handbereik van de zee- of binnenhavens en andere bulkgoederen faciliteiten. Inmiddels zijn er ruim 1.000 exposanten binnen de European Series die samen zorgen voor het grootste Europese merk met betrekking tot vakbeurzen in de bulk- en stortgoederen sector. easyFairs organiseert Solids in Rotterdam, Antwerpen, Dortmund, Basel, Krakow en St. Petersburg. Solids toont technologische innovaties voor de stortgoedverwerkende industrie. Deze vakbeurs verzamelt alle innovaties en oplossingen voor het wegwerken van bottlenecks en voor het optimaal op elkaar aansluiten van de verschillende fases van het productieproces.

Pumps & Valves
Solids is co-located met de vakbeurs Pumps & Valves. Deze kenmerkende componenten vakbeurs, voor de complete (proces)industrie en (petro)chemie, zet een divers en actueel overzicht neer van alle laatste ontwikkelingen in pompinstallaties en industriële componenten.
De vakbeurs Pumps & Valves bevindt zich in een niche markt. Er is een continu groeiende druk op industriële bedrijven om productielijnen en procesinstallaties te optimaliseren en de keuze van de juiste pompinstallaties en procescomponenten is hierin van essentieel belang. Pumps & Valves geeft een compleet overzicht van alle technologieën en innovaties op het gebied van pompinstallaties en uitrusting voor de industriële processing

Mocon
De Brabanthallen in Den Bosch zijn op dinsdag 22 en woensdag 23 april weer gastheer voor de gerenommeerde Mocon beurs: het gespecialiseerde platform voor aandrijftechnieken en besturingen. Toepasbaar voor verschillende industrieën richten leveranciers zich op mechatronica, besturingssystemen, robotica, sensoren en motoren waar innovaties de boventoon voeren. Innovatie is namelijk noodzakelijk voor bedrijven die willen doorgroeien.
Men is op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en in de markt ontstaat vraag naar specialistische kennis. Mocon brengt vraag en aanbod samen. Op deze manier is kennisoverdracht direct mogelijk en worden de krachten gebundeld ten faveure van de groei van deze industrie.
De rode draad voor Mocon is ‘Een andere kijk’. De laatste technologieën en nieuwste
innovaties geven de bezoekers op de beursvloer (via seminars en demonstraties) een andere kijk op techniek. Het werkt ondersteunend om groei binnen hun bedrijven te realiseren.

www.easyfairs.com

Auteur: Henk van de Voorde

Deel dit bericht op