Trustus, het beste van twee werelden

Trustus Vermogensbeheer Roosendaal is de nieuwste loot aan de stam van één van de grootste onafhankelijke vermogensbeheerders van Nederland. Trustus heeft daarnaast vestigingen in bakermat Joure en Hilversum. Na de officiële overname op 31 maart 2023 door Trustus van V&J profileert het Brabantse kantoor zich sinds kort ook naar buiten toe als Trustus Vermogensbeheer Roosendaal. Het is een nieuwe naam voor een vertrouwde service.

 

Voor steeds meer beleggers is Trustus Vermogensbeheer een geschikte partner in hun zoektocht naar rendement. Door een soepele samensmelting van de culturen is de overname door Trustus van V&J naadloos verlopen. Er is veel synergie op het gebied van automatisering en compliance.

 

Goed huisvader

Het voormalige V&J is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in Noord-Brabant, Zeeland en de Drechtsteden. ,,Ontzorgen is ons werk. Wij beheren als goed huisvader het vermogen voor mensen die het aan tijd, zin of kennis ontbreekt voor beleggen. We bespreken de risico’s, de kansen en zijn zeer goed bereikbaar. Trustus is net als V&J laagdrempelig op basis van een no-nonsense mentaliteit”, aldus Evert Verwer van Trustus Vermogensbeheer Roosendaal. De Zeeuws-Vlaming is zeer tevreden met de overname, mede omdat hij nu meer tijd heeft voor persoonlijk contact met de klanten. Hetzelfde geldt voor zijn Brabantse compagnon Walter Janssen.

 

Beleggingsstrategieën

Met de overname is de klantenportefeuille van Trustus flink gegroeid. Tegelijkertijd is de horizon verruimd naar het zuiden van Nederland. Trustus – waarvan de directie bestaat uit Wytze Riemersma, Rob Visschedijk en Dimitri Kaandorp – biedt haar klanten op een breed vlak oplossingen voor vermogensvraagstukken. De dienstverlening van Trustus omvat Vermogensbeheer, Beheerd Beleggen en Pensioen/Lijfrente-oplossingen. Voor de opbouw van het vermogen binnen deze concepten worden een aantal onderscheidende beleggingsstrategieën gehanteerd.

 

Complementair

Beide partijen zijn complementair aan elkaar. De jarenlange kennis en ervaring van V&J op het gebied van gestructureerde beleggingsproducten is een goede aanvulling op de dienstverlening van Trustus. Deze vermogensbeheerder werkt van oudsher met vier succesvolle strategieën en daar wordt nu de niche van V&J aan toegevoegd.

 

Schaalgrootte

V&J is sinds de start in 2003 uitgegroeid tot dé specialist in Zuidwest-Nederland in maatwerkportefeuilles met beheersbare risico’s en optimale winstpotentie. Het bedrijf nam achtereenvolgens VIP Vermogensbeheer (Breda), HENS Vermogensbeheer (Rotterdam) en Invest Consult (Prinsenbeek) over, voordat het zelf werd overgenomen door Trustus. Schaalgrootte is in vermogensbeheer-land essentieel om efficiënt te kunnen werken in het licht van de enorm toegenomen wet- en regelgeving.

 

‘Opgegeten’

Verwer en Janssen startten in 2003 samen met Johan van Sprundel hun eigen bedrijf in vermogensbeheer. ,,Na drie succesvolle overnames in de afgelopen jaren zijn we nu zelf ‘opgegeten’. Daardoor kunnen we onze klanten het beste van twee werelden bieden”, benadrukt Verwer.

 

Geopolitieke crises

Beleggen in de aandelenmarkten levert zeker op de langere termijn het meeste rendement op, zo wijzen de cijfers van het kantoor uit. Het blijkt dat allerlei grote geopolitieke crises de aandelenmarkten niet onderuit hebben gekregen.

 

Glazen bol

,,Ik zit vaak bij klanten en zeg dan wel eens het volgende: ‘als ik een glazen bol had gehad in 2017 en wist dat een jaar later de handelsoorlog tussen de VS en China zou uitbreken, gevolgd door een wereldwijde pandemie, de oorlog in Oekraïne, een uit de pan rijzende inflatie, extreem oplopende rente en het Israëlisch-Palestijnse conflict…’ Dan had ik waarschijnlijk mijn klanten geadviseerd om al het geld van de bank te halen en vijf jaar onder de grond te stoppen”, zegt Evert Verwer met een kwinkslag.

 

Aandelenmarkten

,,Ondanks alle geopolitieke rampspoed van de afgelopen jaren zijn de aandelenmarkten alleen maar gestegen. Het geeft de veerkracht van de beurzen aan”, besluit de vermogensbeheerder.

 

Foto: Evert Verwer (links) en Walter Janssen van Trustus Vermogensbeheer Roosendaal. Trustus heeft ook vestigingen in bakermat Joure en Hilversum. 

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op