Toenemende internationale belangstelling voor Transport Compleet in Gorinchem

Transport Compleet krijgt steeds meer een internationaal karakter. Afgelopen week kwamen in totaal 11.946 bezoekers af op de editie in Gorinchem, waaronder veel buitenlandse gasten. Bezoekers waren afkomstig uit 22 verschillende landen, zoals Roemenië, Australië, Saudi-Arabië, China, Dubai en Jordanië. Niet alleen de internationale belangstelling onder bezoekers nam toe, dat geldt ook voor exposanten. Europese aanbieders als Platinum International Limited, Krone, Kässbohrer, Apollo Vredestein en Mammoet Europe waren aanwezig in Gorinchem.

De toenemende internationale belangstelling viel niet alleen beursorganisator Vincent Bilanovic op, ook exposanten gaven aan steeds vaker in gesprek te komen met internationale klanten. “Onze dealers kwamen in contact met diverse nieuwe klanten, waaronder ook klanten op het gebied van export. Zo ontvingen we leveranciers uit Oostenrijk. Naast veel aanvragen hebben wij op de beurs ook diverse producten verkocht”, zei Richard Bok van Palfinger Nederland.

Primeurs en noviteiten

In totaal waren bezoekers afkomstig uit 22 verschillende landen. Ze zagen een uitverkochte beursvloer met onder andere de zeven grote truckmerken en meer opleggerfabrikanten en carrosseriebouwers dan voorheen. Bilanovic: “De kwaliteit van de beursvloer neemt ieder jaar toe. Daar profiteren bezoekers van. Exposanten halen alles uit de kast om op te vallen en dat gaat vaak gepaard met primeurs en andere noviteiten. De grote publiekstrekker was de wereldprimeur van Scania met hun nieuwe XT. Verder stond op de stand van DAF de nieuwe XF, introduceerde Moving Intelligence een gps-tracker voor trailers en aanhangers en lanceerde Kalmar de nieuwe T2 Terminal Tractor.”

Testdrives vallen in de smaak

De testdrives van Iveco werden goed ontvangen in Gorinchem. “Transport Compleet biedt ons de mogelijkheid om niet alleen onze voertuigen te tonen, maar ook om bezoekers te laten ervaren hoe het is om in onze trucks te rijden. En hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt met na afloop veel positieve reacties”, zei Jurre Lammertse namens Iveco NLS.

Transport Compleet 2018

De eerstvolgende editie van Transport Compleet is in Hardenberg op 13, 14 en 15 maart 2018. Meer informatie over deze editie is te vinden op www.transportcompleet.nl

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op