Timmerman Industrial Repairs is veelzijdig

De economie trekt na de coronajaren langzaam maar zeker weer aan. Dat merkt Timmerman Industrial Repairs aan de investeringen van haar klanten, bijvoorbeeld in de zeevisserij. In plaats van alleen de hoogst noodzakelijke klussen is er ruimte voor meer reparaties, onderhoud en upgrades aan visserijschepen. Uitdagingen zijn echter de krapte op de arbeidsmarkt en het verkrijgen van materialen.

 

Er zijn vaak lange levertijden, voor specifieke onderdelen zelfs meer dan een jaar. Dan moet je dus even schakelen naar de klant. Ook zijn er flinke prijsstijgingen, zoals van staal. Anderzijds bieden uitdagingen ook extra kansen en dynamiek. Dat merkt Timmerman aan de goed gevulde orderportefeuille. Het track record van het bedrijf, dat in 2019 het 100-jarig bestaan vierde, bevat talloze mooie projecten. Speerpunten van beleid zijn vakmanschap, flexibiliteit en innovatie.

 

Holding

De holding bestaat uit Timmerman Industrial Repairs B.V. en L. Timmerman & Zn B.V. Naast reparatie, revisie en onderhoud van machines en schepen, worden nieuwe en gebruikte bouwmachines en ander gebruikt materieel verkocht en bestaat de mogelijkheid om machines te huren. L. Timmerman & Zn B.V is een handels- en reparatiebedrijf voor grondverzetmaterieel (zoals diverse graafmachines) en andere machines (zoals hijskranen, platformwagens en generatorsets). Het bedrijf is dealer in Zeeland en West-Brabant van het hele gamma Hyundai grondverzetmaterieel: rupsgraafmachines, graafmachines op wielen, wielladers, mini-graafmachines en schrankladers.

 

Timmerman Industrial Repairs had een week de tijd voor de totale revisie van een ankerspil van een chemicaliëntanker.

 

Kernactiviteiten

De kernactiviteiten van Timmerman Industrial Repairs zijn scheepsreparaties, industriële reparaties en constructiewerken. Buiten werkzaamheden voor schepen is het bedrijf goed ingericht op het maken van allerhande constructies, veelal ontwikkeld volgens klantspecifieke wensen. Zo bedient Timmerman Industrial Repairs ook klanten uit de zware industrie. De combinatie van eigen engineering, vakkundige lassers en goede kwaliteitsbewaking stelt Timmerman in staat om hoogwaardige producten en diensten te leveren.

 

Internationaal

Timmerman Industrial Repairs is uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming. Dat bedrijven voor specifieke klussen altijd een beroep op de Zeeuwse onderneming kunnen doen is dan ook bekend in internationale rederskringen.

 

Pasquale Di Tucci, general manager bij Timmerman Industrial Repairs

Aanpassingen

Er worden ook aanpassingen verricht aan nieuwe machines, bijvoorbeeld hydraulisch verstelbare cabines, super long fronts, het bijbrengen van ballast en het verbreden en verlengen van rijwerken. Daarnaast ontwerpt en verzorgt Timmerman ook specials zoals het plaatsen van hijskranen en overslagmachines op een schip of truck en worden keuringen van wegenbouwmachines en (boord) kranen verricht.

 

Gecertificeerde openbare Zeekade

In principe kan Timmerman werkzaamheden aan binnenvaartschepen, vissersschepen en kleinere coasters aan de openbare kade behandelen, vanuit haar eigen werkplaats. Dat scheelt een hoop reistijd. Het voordeel van de open kade is ook dat er geen verplichte aanmeldingen nodig zijn, waardoor er snel geleverd kan worden. Het plateau op de kade is groot en sterk genoeg om er zwaar materieel, zoals kranen en vrachtwagens, neer te zetten.

 

Boven de waterlijn

De werkzaamheden van Timmerman Industrial Repairs zijn grofweg alle werkzaamheden die kunnen worden uitgevoerd boven de waterlijn. Bij projecten aan de kade of in de werkplaatsen kan worden gedacht aan repareren en aanpassen van zelflossystemen van zandzuigers, het overhalen van grijpers, fabriceren van leidingwerk dat aan boord wordt ingemeten en overhalen van cilinders.

 

Superintendents

,,Of het nu om nieuwbouw, reparatie, modificatie of onderhoud gaat: wij nemen alle zorgen uit handen. Vandaar dat we ook regelmatig grotere complexe klussen krijgen toebedeeld. We hebben veel te maken met superintendents die voor een korte periode hun schip bij ons wegleggen. Daar willen ze geen gezeur over. We houden ze goed op de hoogte van de voorbereiding en de planning, zodat de klant daar geen kopzorgen over heeft”, aldus Pasquale Di Tucci, sinds 1 september 2022 de nieuwe general manager van Timmerman Industrial Repairs BV.

 

Altijd paraat

Timmerman is een betrouwbaar adres voor zowel grote internationale rederijen als kleinere klanten met binnenvaartschepen, zandzuigers en dergelijke. ,,Door onze flexibiliteit staan we altijd paraat. Zeker in de scheepvaart is dat belangrijk. Stilliggen brengt voor een schip hoge kosten met zich mee. Een ankerspil waarvan de lagers kapot zijn en de as is gebroken, moet zo snel mogelijk gerepareerd worden anders is een schip niet veilig en mag het alleen met een tijdelijke ontheffing van het toezichthoudende classificatiebureau doorvaren.”

 

Mobiele werkplaats

Voor het werken op locatie is een goed geoutilleerde mobiele werkplaats beschikbaar. Deze is van alle gemakken voorzien zoals werkbank, takel, aggregaten, lasapparatuur, brandsets, staal- en leidingwerk, stroppen en takels, beschermingsmiddelen. Deze kan worden vervoerd op de eigen semi dieplader.

 

Reparatie aan een nettenlier vergt veel specifieke kennis waaronder die van hydraulische motoren

 

6.000 vierkante meter werkplaatsen

Timmerman beschikt over een oppervlakte van bijna 6.000 vierkante meter (direct gelegen aan het water), waarvan 2.500 vierkante meter overdekt met een werkplaats voor de bouwmachines, een overdekte werkplaats voor de industriële reparaties, een aparte werkplaats voor de afdeling verspaning en een groot magazijn. In de verspaningsafdeling zijn onder andere draai- en freesbanken, grote boormachines en een mobiele kottermachine. Er worden veel werkzaamheden verricht voor rederijen, industrieën, overheden en overslag- en grondverzetbedrijven..

 

Synergie

Er is veel synergie binnen het bedrijf. Dat zorgt voor een gezonde kruisbestuiving. Door de variatie in werkzaamheden en de diverse expertises kunnen projecten integraal worden aangepakt, wat voor de klanten vaak een groot voordeel is. Pasquale Di Tucci verklaart: ,,Elke tak van het bedrijf heeft een eigen klantenkring met een eigen specialisatie, terwijl tegelijkertijd voor reparaties regelmatig expertise vanuit de andere afdelingen wordt ingeroepen. Zo worden wij bijvoorbeeld ondersteund op het gebied van dieselmotoren, hydrauliek en verspanende werkzaamheden.”

 

Techniek

,,Ik ben altijd al zeer actief en geïnteresseerd geweest in techniek, in de breedste zin van het woord. Van lagers, v-snaarschijven tot kettingwielen en van bovenloopkranen, hijsmiddelen tot motor: reductoren en frequentieregelaars. Ik ben betrokken geweest in management, sales, planning, werkvoorbereiding, uitvoering en relatiebeheer. Bij Timmerman staan vele mooie uitdagingen voor de deur. Met ons gemotiveerde team willen we onze zeer gewaardeerde relaties ook in de komende 100 jaar blijven bedienen!”

 

Vacatures

Timmerman Industrial Repairs heeft vacatures voor goede allround technici, die creatief kunnen werken. ,,We hebben bijvoorbeeld creatieve zelfstandige lassers nodig. Het gaat niet om puur vanaf de tekening lassen bij ons, maar om creativiteit en improvisatievermogen”, besluit de nieuwe general manager.

 

www.ltimmerman.nl

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op