2.000 werkzoekende chauffeurs, kraanmachinisten en logistiek medewerkers hebben hun vakbekwaamheid kunnen behouden dankzij het sectorplan transport en logistiek 2014-2015. Hierdoor kunnen zij makkelijker een nieuwe baan vinden en werkgevers kunnen direct gebruik maken van beschikbare, goed gekwalificeerde medewerkers.
Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek, is trots op het succes van de maatregel. “Wie werkloos is, en daardoor geen werkgever meer heeft om samen te zorgen voor het onderhoud van vakbekwaamheid en kwalificaties, heeft vaak onvoldoende middelen om hierin zelf te voorzien. De subsidieregeling Behoud vakbekwaamheid uit het sectorplan transport en logistiek 2014-2015 bood werkloze chauffeurs, kraanmachinisten en logistiek medewerkers de mogelijkheid om tijdens hun werkloosheid met volledige subsidie opleidingen te volgen. Hierdoor hebben we het vakmanschap van deze medewerkers kunnen behouden voor de sector.”
Maximaal aantal deelnemers bereikt
Er was subsidie voor 2.000 opleidingstrajecten. Op dit moment is het maximum aantal deelnemers voor deze regeling bereikt. Het is daarom niet meer mogelijk om nog aan te melden.
De kracht van samenwerking
Met de sectorplannen slaan de sociale partners en minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de handen ineen om werkloosheid te voorkomen, de mobiliteit van werknemers te ondersteunen én tegelijkertijd te anticiperen op de groeiende vraag naar chauffeurs. Het sectorplan wordt mede mogelijk gemaakt door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de sector (SOOB). Het Sectorinstituut verzorgt de uitvoering van het sectorplan.
In de sector Transport en Logistiek werken 130.000 mensen bij meer dan 6.000 bedrijven. De sectorplannen zijn een initiatief van sociale partners: TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen.