Moerdijk: alliantie voor ‘excellente veiligheid’

Havenbedrijf Moerdijk heeft de beveiligingsdienstverlening voor het haven- en industrieterrein gegund aan EBN Veiligheidsdienst. De samenwerking komt voort uit de ambitie van het havenbedrijf om in 2030 het veiligste haven- en industrieterrein te zijn in de Vlaams-Nederlandse Delta, met ‘excellente veiligheid’ als uniek pluspunt.

 

De overeenkomst tussen Havenbedrijf Moerdijk en EBN Veiligheidsdienst heeft een looptijd van 8 jaar. EBN volgt hiermee Securitas op. De samenwerking staat in het teken van realiseren van de doelstellingen van Havenbedrijf Moerdijk naar een veiligheidsniveau dat niet alleen voldoet aan de wettelijke normen maar deze overtreft. Het omvat de beveiliging van het openbaar gebied van zowel de zeehaven als het industrieterrein van Moerdijk. De focus ligt op het continu verder professionaliseren van het lopende werk.

 

V.l.n.r. (staand) Dominique Heijnen (commercieel directeur EBN), Wesley van Dongen (operationeel manager EBN), Gijs-Jan Schüssler (manager veiligheid en havenmeester Havenbedrijf Moerdijk); (zittend) Frank van Jeveren (algemeen directeur EBN) en Paul Dirix (directeur Havenbedrijf Moerdijk).

 

Logistiek Park Moerdijk (LPM)

Hierbij is ook de integratie van de toekomstige uitbreiding met het Logistiek Park Moerdijk (LPM), dat nu echt vorm gaat krijgen, een cruciaal aspect. EBN is al sinds de eeuwwisseling actief in het haven- en industriegebied. Het eigen steunpunt op het terrein getuigt van een langdurige betrokkenheid bij de regio. De diepgewortelde lokale aanwezigheid onderstreept ook de kennis en ervaring die EBN Veiligheidsdienst inbrengt in de beveiligingsdienstverlening voor Havenbedrijf Moerdijk. De beveiligingsdiensten zoals mobiele surveillance en het 24/7 bemannen van het Havenbedrijf Moerdijk Communicatie Center (HMCC), zullen de veiligheid op het terrein waarborgen. Het gebruik van geavanceerde technologieën, zoals cameramonitoring, kentekenregistratie en drones, zorgt ervoor dat er realtime wordt toegezien op activiteiten op het terrein.

 

Strategische alliantie

De gunning van de beveiligingsdienstverlening aan EBN Veiligheidsdienst markeert niet alleen een belangrijke stap in de realisatie van de ‘Veiligheidsvisie 2030’, maar versterkt ook de samenwerking tussen twee partijen die zich inzetten voor innovatie en verdere ontwikkeling van het haven- en industrieterrein Moerdijk. De strategische alliantie past bovendien bij het streven van EBN om toonaangevend te zijn in de beveiligingsbranche. Samen zullen de inspanningen bijdragen aan het verwezenlijken van de ambitie om in 2030 het veiligste haven- en industrieterrein te zijn in de Vlaams-Nederlandse Delta.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op