Samenwerking Prior Group met ALL NRG

Prior Group en ALL NRG hebben een Letter of Intent (LOI) ondertekend om vanaf maart 2019 samen te werken in offshore windprojecten.

Prior Group met zijn kernactiviteiten in Consultancy, Techniek en Human Capital gaat samenwerken met ALL NRG, een serviceprovider met zijn kernactiviteiten in de offshore windindustrie en leverancier aan Ørsted, Vattenfall, Siemens Gamesa en MHI Vestas.

De samenwerking versterkt de aanwezigheid van ALL NRG in de haven van Vlissingen en andere havens in Nederland en België. ALL NRG zal de faciliteiten van de Prior Group tot haar beschikking hebben zoals kantoren, werkplaatsen, opslag en andere diensten om hun dienstenportfolio uit te breiden en haar klanten nog meer maatwerk aan te kunnen bieden. Dit omvat diensten van zowel Prior’s eigen engineering en elektrotechnisch bedrijf als de werf in de haven van Vlissingen.

Hans Schneider, Chief Executive Officer, ALL NRG A / S: “Om onze huidige bedrijfsactiviteiten in de Benelux verder uit te breiden, is de samenwerking met Prior Group een sterk voordeel voor ALL NRG. De gezamenlijke competenties van Prior Group en ALL NRG zullen in trek zijn als de volgende grote uitbreiding van de Nederlandse en Belgische offshore-wind zones echt begint. De gerenommeerde multidisciplinaire organisatie in Prior Group met een uitgebreid lokaal netwerk voegt een uitstekende waarde toe aan onze kernactiviteiten: bemiddeling en projectoplossingen. De samenwerking tussen onze bedrijven zal een voordeel zijn voor zowel bestaande als toekomstige klanten in de regio.” Door samen te werken met ALL NRG, werkt de Prior Group samen met een waardevolle partner die zich al jarenlang bewezen heeft als leverancier en oplossingen heeft voor de meest complexe taken en activiteiten in de offshore windindustrie.

Mark de Koeijer, Sales \ Account Manager Prior Group: “ALL NRG opereert op een hoger niveau dan haar concurrenten en is een voorkeursleverancier van belangrijke spelers in de offshore windindustrie. In ALL NRG hebben we een betrouwbare partner gevonden met zowel technische kennis als operationele ervaring die succesvol activiteiten heeft uitgevoerd aan meerdere offshore windprojecten.” Beide bedrijven zullen hun krachten bundelen wanneer het voordelen biedt voor hun klanten en wanneer het de projectresultaten verbetert.

Bram van Stel, Director Prior Group: “Tijdens onze gesprekken ontdekten we dat onze diensten complementair zijn wanneer we samen projecten benaderen. Wanneer we samen aan projecten werken, kunnen we onze klanten oplossingen bieden die we niet als afzonderlijke organisaties kunnen aanbieden.” Beide bedrijven onderzoeken momenteel de mogelijkheden die zullen plaatsvinden in de Benelux. Dit omvat ook projectactiviteiten bij de nieuwe Green Blue Offshore Terminal in de haven van Vlissingen. Green Blue Offshore Terminal is een joint venture tussen Sagro en Prior Group met een werkruimte van 22.000 m2 inclusief een overdekte werkruimte/ workshop om als werkplaats te gebruiken. De terminal biedt oplossingen voor de offshore wind industrie op gebied van fabricage, constructie, onderhoud en reparatie.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op