Sagro: specialist infrastructurele werken

Sagro, met hoofdkantoor in het Zeeuwse ’s-Heerenhoek, heeft een brede ervaring opgebouwd in uiteenlopende vormen van grond-, weg-, en waterbouw en is uitgegroeid tot een veelzijdig specialist. De activiteiten richten zich op infrastructurele werken in de breedste zin van het woord. De werkzaamheden omvatten met name bouw- en woonrijp maken, grondverzet, rioleringswerken, fundaties onder wegen, bestrating en groenvoorziening.

 

In gesprek met directeur Marcel de Jonge en projectleider Elwin van der Spek passeren tal van actuele infrastructurele projecten de revu. Zo voert Sagro werkzaamheden uit voor het nieuwbouwproject Tuinen van Genta in Breda, een nieuwe woonwijk in de gemeente Goes, voor een reconstructie van een dorpskern in de gemeente Tholen, voor Residence ’t Gasthuis in Goes, de herinrichting van een nieuw terrein voor de Aldi en Jumbo in Koudekerke. Te veel om op te noemen.

 

Ook in het recente verleden zijn door Sagro diverse mooie projecten opgeleverd, variërend van de Mall of the Netherlands in Leidschendam tot een nieuwe verbindingsweg in Nieuwdorp. Andere goede voorbeelden zijn het bouwrijp maken van het voormalige terrein van verpleeghuis Ter Schorre in Terneuzen en de aanleg van een zware lastkade van Sagro in Vlissingen-Oost. Voor deze nieuwe kade van 175 meter zijn 1100 heipalen van 35 meter per stuk gebruikt. Het bedrijf beschikt er over een uitgebreide terminal. Het terrein bedraagt 95.000 vierkante meter, waarvan 20.000 vierkante meter overdekte opslagfaciliteit.

 

EMVI

,,The Mall of the Netherlands is het grootste en meest innovatieve winkelcentrum van Nederland. Een bijzonder project waaraan jaren is gewerkt. Wij hebben na een openbare aanbesteding al het civiele werk mogen verrichten op basis van EMVI, waarbij gekeken wordt naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het beste plan met de beste prijs is een manier om je te onderscheiden in de markt”, legt Marcel de Jonge uit.

Opdrachtgevers

Sagro heeft veel publieke opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies en landelijke overheden. ,,Daarnaast werken we ook voor projectontwikkelaars, bedrijven, particulieren én voor onszelf zoals bij de aanleg van de nieuwe zware lastkade in Vlissingen-Oost en de uitbreiding van ons terrein in Westdorpe”, vervolgt Marcel.

 

Bouw van de nieuwe zware lastkade in Vlissingen-Oost

Grote verscheidenheid

,,Wij zijn actief in een grote verscheidenheid aan projecten in heel Zuidwest-Nederland. Dat maakt het werk zo interessant. Groot pluspunt is dat wij alles in eigen beheer kunnen uitvoeren. Daarbij maken we gebruik van ons eigen materieel, dat uiteenloopt van een minikraantje tot 80-tons grote kranen, (deels elektrische) machines en vrachtwagens”, vult Elwin aan.

 

Hergebruik

Wat afval is voor de één, is grondstof voor de ander. Sagro, dat synoniem staat voor duurzaamheid, heeft uiteraard een sterke focus op hergebruik en recycling van materialen en grondstoffen. Zo wordt bijvoorbeeld puin opnieuw gebruikt als fundering in de infra.

 

Uitbreiding terrein

Innovarec, dit bedrijf van Sagro staat voor Innovatieve recycling, beschikt over Zeeuws-Vlaamse vestigingen aan de Axelse Vlakte (Westdorpe) en in de Koegorspolder (Terneuzen). Het terrein in Westdorpe is uitgebreid met 2,6 hectare om in te spelen op de snelle ontwikkelingen in de circulaire wereld. Zo is er ruimte voor een nieuwe sorteerlijn en een speciaal bassin voor de opvang van regenwater.

 

Vacatures

Sagro komt graag in contact met starters of ervaren professionals om haar team te versterken zoals momenteel voor de vacature uitvoerder GWW. Hierbij wordt gezocht naar een echte vakman of -vrouw die de leiding over de GWW-projecten kan verzorgen.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op