Ruim 14.000 bezoekers voor Maritime Industry in Gorinchem

In totaal bezochten 14.117 geïnteresseerden Maritime Industry in Evenementenhal Gorinchem. De vakbeurs vond plaats op 24, 25 en 26 mei.

“Maritime Industry was voor ons een succes, omdat we veel positieve feedback hebben gehad van zowel exposanten als bezoekers”, zei Esther Rodenburg namens Evenementenhal. “Daarnaast werd de interactie dit jaar nog meer gestimuleerd door de maritieme beleving in de binnentuin, de innovatieroute in samenwerking met de innovatie lab partners van het EICB en de groter opgezette beursvloer. We kijken nu al uit naar de editie in 2017.”

Exposanten deelden het succesgevoel van de beursorganisatie. “Het was ook voor ons een succesvolle beurs en zeker voor herhaling vatbaar”, liet Friesche Olie- en Verfhandel weten. Het bedrijf uit Leeuwarden was één van de 500 exposanten op de beursvloer van Maritime Industry. De vakbeurs wordt betiteld als het meest complete platform voor de binnenvaart, zeevaart en visserij. Exposanten keken aan het eind van de derde beursdag met veel tevredenheid terug op het evenement.  “Dit is een goeie plek om klanten uit de beroepsvaart te treffen”, vond TVM Verzekeringen.

Naast veel netwerken met (nieuwe) klanten, stond de beursvloer in Gorinchem ook bekend als de plek waar handel wordt gedreven. Zo ook voor De Bunkerpartners, dat zijn zes onafhankelijke oliehandelaren met zes locatiepunten die in Nederland een bunkernetwerk vormen. Zij konden op de tweede beursdag het glas heffen. “De vaste ligplaats van bunkerpartner SBH Heijmen in Rotterdam 1e Eemhaven is een feit. Met dank aan gemeentelijk havenbedrijf Rotterdam”, aldus de trotse exposant.

Pon Power en Caterpillar waren net als de vorige edities ook dit jaar aanwezig op Maritime Industry. Ook voor hen was de mogelijkheid tot netwerken belangrijk, evenals het onder de aandacht brengen en lanceren van nieuwe diensten en producten. “Wij zijn per 1 september 2016 de eerste Caterpillar Power-dealer wereldwijd die een nieuw systeem om te monitoren op afstand aanbiedt: Cat Product Link. Wij zien namelijk grote kansen voor de maritieme sector om met het genereren en gebruiken van Big Data efficiënter te opereren.”

In 2017 vindt Maritime Industry plaats op 9, 10 en 11 mei. De eerste exposanten hebben zich al aangemeld. Inschrijven kan eenvoudig online via www.evenementenhal.nl/maritime.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op