Royal Caribbean Cruises opent Maritiem Trainingscentrum bij Simwave te Rotterdam

Royal Caribbean Cruises Ltd. de op één na grootste aanbieder van cruises ter wereld heeft een maritiem trainingscentrum geopend bij Simwave in Rotterdam. Met dit partnership investeert het bedrijf in veiligheid en training samen met het maritieme simulatiecentrum Simwave in Rotterdam.

Royal Caribbean Cruises Ltd. traint hiermee zijn personeel op het gebied van techniek en navigatie in dit hypermoderne trainings- en simulatiecentrum. Hiermee zet het bedrijf de volgende stap als koploper op het gebied van veiligheid en training.

Royal Caribbean Cruises Ltd. (RCCL) is eigenaar van het grootste cruiseschip ter wereld, de Symhony of the Seas. Het bedrijf heeft in de afgelopen maanden bij Simwave in Rotterdam de nieuwe training voorbereid. Door de keuze voor Simwave als trainingslocatie heeft RCLL toegang tot de nieuwste technologie op het gebied van maritieme simulatie. Hierdoor kunnen de trainingen en simulaties met eigen procedures, de eigen vloot en eigen instructeurs worden uitgevoerd. De simulators zijn zodanig met elkaar verbonden, dat de medewerkers op de brug van hetzelfde – gesimuleerde – schip trainen met het personeel in de machinekamer; een bijzonder aspect van de mogelijkheden die Simwave biedt.

“We zijn ontzettend trots dat Royal Carribean Cruises Simwave heeft gekozen als partner voor hun trainingen op onze locatie”, aldus Marcel Kind, Managing Director van Simwave. “Dankzij deze samenwerking biedt Simwave als onafhankelijke marktpartij hoogwaardige trainingen en simulaties aan en zijn we in staat om verschillende maritieme trainingen met andere specialisaties met elkaar te combineren in één simulator.”
Simwave heeft een trainingscentrum in Rotterdam van 5000m2. Het bedrijf ontwerpt en verzorgt trainingsoplossingen op het gebied van veiligheid voor een breed scala aan maritieme bedrijven. Er zijn 59 simulatietrainingen beschikbaar voor personeel dat werkt op schepen, bijvoorbeeld op de brug, in de machinekamer of op het gebied van vrachtafhandeling

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op