RelyOn Nutec verruimt horizon

RelyOn Nutec is al decennia toonaangevend op het gebied van veiligheidstrainingen en biedt inmiddels ook een breed scala aan innovatieve digitale diensten, waaronder digitaal leren, simulatietechnologie en een marktleidend portfolio van SaaS-applicaties. De digitale diensten bieden klanten een modulaire aanpak voor het managen van veiligheid in hun bedrijfsprocessen, terwijl risico’s worden geminimaliseerd. Bovendien is er zo een unieke doorbraak in de manier waarop zij de veiligheid, compliancy en competentie van hun personeel kunnen volgen.

 

Bouw- en nutssector

Naast traditionele veiligheidstrainingen biedt het bedrijf dus een breed scala van diensten aan binnen de thema’s e-learning, managed services, software toepassingen, consultancy en op simulatie gebaseerde trainingen. Ook bedrijven uit onder meer de bouw- en GWW-sector doen in toenemende mate een beroep op de diensten van RelyOn Nutec.

 

Verbreden

,,Deze nieuwe diensten verbreden onze doelgroepen. Naast onze traditionele markten, zoals de offshore olie en gas industrie, de maritieme sector en hoog-risico industrie, zijn deze diensten ook uitstekend geschikt voor onder andere de bouw- en nutssector. Onze digitale oplossingen ondersteunen onze klanten in hun workforce training management”, aldus Peter Van Cauwenberghe, managing director Central Europe van RelyOn Nutec.

 

Besloten ruimtes

Risicobeheersing en training rond ‘besloten ruimtes’ of voor gebruikers van torenkranen behoren tot de kerntaken van RelyOn Nutec. De accreditering door Aquafin en de strategische alliantie met onder meer Constructiv zijn hiervan een bevestiging. Zo is er bijvoorbeeld de opleiding tot veiligheidswacht bij betreding van Aquafin riool- en rwzi-infrastructuur. De Vlaamse milieuholding zuivert huishoudelijk afvalwater. Haar riolen en zuiveringsinstallaties zorgen ervoor dat het water in Vlaamse beken en rivieren schoon genoeg is voor planten en dieren om in te leven.

 

Waterzuiveringsinstallatie

Om veilige werkomstandigheden te garanderen, schrijft Aquafin minimumveiligheidsmaatregelen voor. Aannemers, studiebureaus, ruimfirma’s en personeel die bij de uitvoering van hun taak het rioolstelsel of een waterzuiveringsinstallatie moeten betreden of de taak van veiligheidswacht uitoefenen, zijn daarom verplicht een opleiding te volgen. Pas na slagen voor zo’n opleiding mag men deze infrastructuur betreden.

 

LNG trainingsfaciliteit in Rotterdam.

 

Fire Academy

De RelyOn Nutec Fire Academy in Rotterdam wordt wereldwijd geroemd om haar uitgebreide brandbestrijdingsmogelijkheden en unieke trainingsfaciliteiten. Het verzorgt in de havenstad al ruim 35 jaar opleidingen, trainingen en oefeningen voor industriële en publieke brandweren. Professionals van bedrijven en hulpverleners worden er getraind in het voorkomen en bestrijden van incidenten in een realistische omgeving met behulp van alle mogelijke incidentscenario’s. Inmiddels is er ook een basisprogramma adaptive learning voor industriële brandweerlieden, met modules zoals schuimtoepassing, redding, koeling en gasdispersie.

 

Industriële oefenplants

Op de Rotterdamse Fire Academy mag gestookt worden met vaste stoffen, gas en kookpuntbenzine en geblust met diverse type middelen, zoals grote hoeveelheden water, poeder, schuim en CO2. Doordat de industriële oefenplants met leidingbruggen aan elkaar verbonden zijn kunnen de klanten van RelyOn Nutec uit de (petro)chemische industrie uitgebreide scenario’s beoefenen, die dicht bij de realiteit liggen. De houtgestookte binnenbrandobjecten maken het mogelijk voor brandweerkorpsen om te oefenen onder realistische omstandigheden met echte hitte en echte rook.

 

Modulair systeem

De adviseurs en instructeurs van de Fire Academy hebben ervaring in zowel de industriële- als de publieke sector. Het trainingsmodel van de RelyOn Nutec Fire Academy is een modulair systeem dat garant staat voor een leven lang leren en ontwikkelen. Er zijn opleidingen en trainingen voor de (petro)chemische, staal-, energie- en automobielindustrie, evenals voor luchthavens en publieke brandweerkorpsen.

 

Op peil houden

Op het oefencentrum van 6,5 hectare op de Maasvlakte zorgt RelyOn Nutec in samenwerking met haar klanten voor de veiligheid van de medewerkers van bedrijven en instellingen. Daarbij is permanente educatie essentieel. Dankzij haar uitgebreide kennis en ervaring kan RelyOn Nutec veel verder gaan dan de wet- en regelgeving. Met zowel praktijktrainingen als e-learning blijft de kwaliteit onder alle omstandigheden gewaarborgd.

 

Risicobeheersing en training rond ‘besloten ruimte’.

 

Competence beyond compliancy

,,Wij zorgen ervoor dat medewerkers van bedrijven en instellingen alle benodigde competenties in huis hebben en zo goed mogelijk voorbereid zijn op noodsituaties. Certificering is een momentopname, maar competentie is een eeuwigdurend proces. Cruciaal is het op peil houden van de vaardigheden van de medewerkers: ‘competence beyond compliancy’!”, onderstreept Van Cauwenberghe.

 

Bedrijfskritische scenario’s

Managers willen geen risico’s nemen met de veiligheid en gezondheid van hun personeel, noch met de bedrijfsbezittingen en activiteiten van hun onderneming. Bedrijfscontinuïteit is van cruciaal belang. Ondanks alle inspanningen om de veiligheid te borgen, zit een ongeluk in een klein hoekje. Als er niet effectief op een incident gereageerd wordt, kan dat desastreuze gevolgen hebben. Om de impact van calamiteiten te beheersen en te verminderen, is plannen voor het onverwachte cruciaal. ,,Wij zorgen ervoor dat organisaties goed voorbereid zijn op allerhande bedrijfskritische scenario’s, zodat onze klanten zich kunnen blijven richten op hun corebusiness, het leveren van producten en diensten aan de samenleving.”

 

Vertrouwen

Alle opleidingen en trainingen zijn gebaseerd op nationale en/of internationale standaarden, bijvoorbeeld IFV (Nederlands Instituut voor veiligheid), NIBHV (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening), NFPA (American National Fire Protection Association), JOIFF (Joint Oil and Industry Fire Forum) en voldoen aan de wet- en regelgeving van het betreffende land. ,,Wij weten dat, met onze hulp, medewerkers van bedrijven goed voorbereid zullen zijn en het vertrouwen hebben om in noodsituaties de juiste actie te ondernemen.”

 

LNG trainingsfaciliteit

Op het oefencentrum in Rotterdam is in 2021 een unieke LNG trainingsfaciliteit gerealiseerd. Het bedrijf biedt ook zeevarenden, die deelnemen aan de STCW IGF-trainingen, de kans om kennis te maken met LNG als product, met de praktische toepassing van de technologie in een LNG-installatie in diverse demonstraties. De geavanceerde LNG faciliteit biedt een variëteit aan trainingsmogelijkheden. Er kunnen realistische scenario’s gesimuleerd worden, van kleine lekkages tot grote LNG plasbranden van wel 1.500 liter.

 

Alternatieve brandstoffen

Met de toename van alternatieve brandstoffen voor onder andere de maritieme sector, inclusief het vervoer en opslag hiervan op zee en over de weg, is er een toenemende behoefte en noodzaak aan veiligheidstrainingen op dit gebied.

 

 

Waterstof

,,Samen met onze klanten zoeken wij continu naar nieuwe trainingsmogelijkheden die aansluiten bij hun dagelijkse praktijk. Naast trainen met LNG hebben wij een testopstelling gebouwd voor waterstof. Hiermee kunnen wij zien hoe waterstof zich gedraagt als het in brand staat, maar ook hoe het reageert op diverse blusmiddelen”, legt de managing director Central Europe uit.

 

Blended learning

RelyOn Nutec biedt trainingen in toenemende mate in een blended learning vorm aan. Dit houdt in dat deelnemers zowel e-learning als praktische training volgen. Met deze manier van trainen ronden de deelnemers de online e-learning modules af voordat zij aan de praktijktraining op één van de oefencentra deelnemen. Hierdoor hebben alle deelnemers hetzelfde niveau van begrip met betrekking tot de specifieke onderwerpen en worden de praktijksessies effectiever en efficiënter. Zo voorziet RelyOn Nutec bijvoorbeeld in blended GWO trainingen, voor personeel werkzaam in de windindustrie.

 

Automatisme

Adaptive learning helpt automatisme te bereiken door het oefenen en herhalen van de specifieke onderwerpen die relevant zijn te vereenvoudigen. ,,We hoeven geen automatisme te bereiken in elke vaardigheid of elk stukje kennis. Automatisme is echter wel een vereiste met betrekking tot veiligheidskritisch gedrag. Adaptive learning is een prima middel om het personeel op een boeiende manier up-to-date en competent te houden”, gaat Van Cauwenberghe verder.

 

Wereldwijde specialist in veiligheidstrainingen

RelyOn Nutec is dé wereldwijde specialist in veiligheids- en overlevingstrainingen, emergency response en crisismanagement voor de traditionele offshore olie & gas-, maritieme sector, wind- en hoog-risico industrie. RelyOn Nutec borgt de veiligheid van de medewerkers van bedrijven en instellingen. Het ondersteunt haar klanten bij het ontwikkelen en onderhouden van een veilige werkplek.

 

High end

RelyOn Nutec verzorgt al meer dan 50 jaar high end trainingen op internationale basis, zowel onshore als offshore. Van het ondersteunen van mensen bij het ontwikkelen van hun professionele vaardigheden, tot en met het organiseren van crisismanagement voor multinationals. Vanuit het hoofdkantoor in Kopenhagen en 37 locaties verspreid over 21 landen in de hele wereld worden jaarlijks duizenden bedrijven bediend, van individuele werknemers tot de grootste internationale organisaties in de risicovolle sectoren.

 

Oefencentra

In Centraal Europa heeft het concern oefencentra in Rotterdam, Amsterdam, Oostende en Bremerhaven. Bovendien wordt momenteel een nieuw trainingscentrum in de Eemshaven in Groningen gebouwd. De nieuwe vestiging zal naar verwachting eind dit jaar operationeel zijn.

 

Eemshaven

Met het nieuwe trainingscentrum in de Eemshaven geraakt het concern nog dichter bij haar klanten. Zo wordt ondersteuning geboden aan belangrijke energieprojecten (zoals waterstof), terwijl tevens lokale arbeidskrachten worden begeleid met innovatieve en hoogwaardige veiligheidstrainingen.

 

www.relyonnutec.com

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op