RelyOn Belgium is hét GWO-expertisecentrum

 

RelyOn  is dé internationale specialist op het gebied van veiligheids- en overlevingstrainingen, emergency response en crisismanagement. Het bedrijf ondersteunt organisaties in risicovolle sectoren zoals de traditionale offshore olie & gas, de maritieme sector, de wind- en hoog-risico industrie. De veiligheid van werknemers van bedrijven en instellingen waarborgen en hen voorbereiden op elke denkbare situatie is het doel. RelyOn helpt haar klanten bij het ontwikkelen en onderhouden van een veilige werkplek.

 

Het concern verzorgt al meer dan 50 jaar high end trainingen wereldwijd, zowel onshore als offshore. Vanuit het hoofdkantoor in Kopenhagen en 37 trainingslocaties verspreid over 21 landen, worden jaarlijks duizenden bedrijven ondersteund.

 

RelyOn helpt individuele werknemers bij het ontwikkelen van hun professionele vaardigheden en (grote) bedrijven bij het organiseren van crisismanagement.

 

Bedrijfscontinuïteit

Het niet correct reageren op een incident kan desastreuze gevolgen hebben. Om de impact van noodsituaties te beheersen en te verminderen, is het hebben van een noodplan cruciaal. RelyOn zorgt ervoor dat organisaties goed voorbereid zijn op allerhande bedrijfskritische scenario’s, zodat haar klanten zich kunnen blijven richten op hun corebusiness.

 

Oefencentra

In Centraal Europa heeft RelyOn oefencentra in Amsterdam, Rotterdam, Oostende, Bremerhaven en Gdansk. Het state-of-the-art opleidingscentrum in België is gelegen midden in de Blue Energy Port Oostende, één van Europa’s toonaangevende havens op gebied van de ontwikkeling en het beheer van windparken.

 

 

GWO expertisecentrum

De vestiging in Oostende is voorloper op het gebied van de renewables. Het trainingscomplex van RelyOn Belgium wordt dan ook als expertisecentrum beschouwd met betrekking tot GWO-trainingen. Het relatief kleine team zorgt voor grote flexibiliteit, waardoor er snel kan worden geschakeld. Of de klant nu op korte tijd nood heeft aan een specifieke training of een oplossing op maat, RelyOn gaat geen uitdaging uit de weg.

 

Crew Transfer Vessel (CTV)

Op land is er hulp binnen 15 minuten, maar niet op zee. Als er zich een incident voordoet op een bepaalde windturbine, kan het tot 45 minuten duren alvorens een tweede team vanaf een andere windturbine met de Crew Transfer Vessel (CTV) op de plaats van het incident is gebracht om collega’s bij te staan bij een reddingsoperatie. Vandaar dat het essentieel is dat iedereen goed getraind is. Er kan al een begin worden gemaakt met de evacuatie door het slachtoffer te transporteren naar het dichtstbijzijnde punt voor de professionele hulpdiensten. Daarbij zijn er twee opties: naar het dak van de windturbine gaan waar een helikopter het slachtoffer kan oppikken of een evacuatie vanuit de windmolen naar de boot uitvoeren. Deze vaart vervolgens naar de dichtstbijzijnde haven en als het echt kritisch is moet er al behandeling aan boord plaatsvinden. In alle scenario’s neemt het tijd in beslag.

 

Modules

Iedereen die werkt op windparken moet specifieke veiligheidsopleidingen volgen. De vijf modules voor de GWO-opleiding zijn werken op hoogte, eerste hulp bij ongevallen, overleven op zee, veilig tillen en verplaatsen van lasten en kleine blusmiddelen.

 

Nieuwe GWO-trainingen

Elke twee jaar moeten nieuwe GWO-trainingen worden gevolgd, of het nu gaat om de dagdagelijkse onderhoudstechnici op de windmolenparken of om een ingenieur die zelden of nooit op een windmolen is te vinden. Het is namelijk van cruciaal belang dat iedereen ten allen tijde goed voorbereid is op het onverwachte.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op