Prior Yachting: van elektrische catamaran tot luxe motorjacht

Prior Yachting, met vestigingen in Middelburg en Vlissingen, is een relatief nieuwe naam in de jachtenwereld. Toch is er een uitgebreid pakket aan dealerschappen afgesloten. Bijvoorbeeld luxe motorjachten van de merken Monachus en Nordic Ocean Craft. Ook vertegenwoordigt Prior Yachting meerdere merken ribs en houseboats, maar ook elektrische open boten. Bovendien zijn er in het brede pakket verschillende merken funboten, zoals de iMatJet, Neocean Overboat, elektrische waterfietsen en de Contiki Cruiser. Er is voor elk wat wils in iedere prijsklasse.

 

Prior Yachting is een watersportonderneming en botenmakelaar met diverse distributeur- en dealerschappen van luxe motorjachten.

 

Monachus

Bij Prior Yachting zijn sinds een jaar alle modellen van het Kroatische merk Monachus te bestellen: de Monachus 70 en 70 Fly, de Pharos 43, de Issa 45 en Issa 45 Fly. De Monachus 70 heeft een lengte van 21,5 meter en een breedte van 5,7 meter. Het jacht kan uitgerust worden met 2x Volvo Penta IPS 1200 van 900 pk (goed voor een snelheid van 32 knopen) of met 2x Volvo Penta IPS 1350 van 1000 pk (waarmee 34 knopen haalbaar is).

 

Demo Monachus fly

De Monachus 70 Fly is een demo jacht, dat zijn wereldpremière had op de Venezia Boat Show van eind mei 2022. Na de presentatie van het jacht en alle nodige tests, is dit als showmodel gebruikte jacht te koop met slechts een beperkt aantal draaiuren van de motor. De koper krijgt daarbij een gedetailleerd schaalmodel cadeau.

 

Neocean Overboat, elektrische catamaran.

 

Kreeftenstijl

De Monachus 70 Fly is een indrukwekkend en elegant jacht met een sportieve geest en een aantrekkelijke mediterrane ‘kreeftenstijl’ die alle comfort biedt, en de flybridge maakt het plezier van cruisen compleet. Ze wordt gekenmerkt door een uitstekend drijfvermogen en is ontworpen volgens de hoogste CE categorie A normen.

 

Onderscheiden

De belangrijkste kenmerken die de Monachus 70 echt onderscheiden van andere jachten zijn de prachtig geaccentueerde ruimte op de boeg en de slimme indeling van interieur en exterieur. Het glazen kuip/galley klapraam dat met de open kuipdeur de salon, de kombuis en de achterkuip met elkaar verbindt, creëert een grote praktische gebruiksruimte.

 

Volvo motoren

Twee 13-liter, 900 pk Volvo-motoren gekoppeld aan Volvo IPS-1200 aandrijfsystemen zijn verantwoordelijk voor fantastische vaarprestaties en manoeuvreerbaarheid, die in tegenstelling tot de klassieke aandrijving het brandstofverbruik aanzienlijk verlagen.

 

Jarenlang plezier

Uitgerust met het Dynamic Positioning System (DPS), en met IPS Joystick units geplaatst op drie posities: één op het hoofddek, één op de flybridge en één achter de cabin aan de zijkant. Met zijn kwaliteit en prestaties staat dit prachtige jacht garant voor jarenlang plezier om van te dromen op het water.

 

Monachus Pharos 43.

Pharos 43

De Monachus Pharos 43 is een jacht met een retro elegante en dynamische stijl. Het is een veilig en makkelijk te hanteren jacht met CE klasse A. De afmetingen van 14,65 bij 4,2 meter geven een hoop leefruimte. De boot is verkrijgbaar met twee of zelfs drie hutten. De nieuwste generatie Volvo D6-scheepsmotoren met IPS-voortstuwingssysteem voorziet dit model van retro-elegante stijl met een moderne manier van joystickbediening en benijdenswaardige snelheid binnen de klasse ‘cruiser yachts’. De geometrie van de romp is ontworpen zonder compromissen, rekening houdend met het beste drijfvermogen.

 

Elegante broertje

De Monachus Issa 45 is het moderne maar toch elegante broertje van de Monachus Pharos 43, met vloeiende lijnen en een ruime buitenkuip. Deze boten zijn snel en sterk wanneer nodig, maar blijven heerlijk comfortabel. Ook deze twee hebben een CE-A classificatie. De Issa 45 en 45 Fly zijn veelzijdige, praktische, economische en aantrekkelijke boten. Eén persoon kan de boot gemakkelijk alleen of met een beetje hulp besturen. Ook deze modellen zijn verkrijgbaar met twee of drie hutten. De Fly is uiteraard voorzien van een heerlijke zonnedek met buitenbesturing.

 

Caravanboat

Met de Caravanboat op vakantie: een caravan en boot inéén! Prior Yachting vertegenwoordigt sinds kort ook deze bijzondere houseboat in Nederland. De boot is een catamaran, opgebouwd uit aluminium rompen en de opbouw is gemaakt van geïsoleerdere RexWall Sandwich panelen. Als de boot op de trailer gezet wordt, is het een caravan. Een unieke combinatie.

 

Caravanboat op trailer.

 

Eigenschappen

De met luchtveren uitgevoerde frontdeur is zowel in de caravanfunctie als in de bootfunctie te gebruiken. Naast deze boegdeur bevindt zich een trap, die leidt tot het dak, om heerlijk te zonnen, ook op de camping. Als optie kan een airco geleverd worden. Er zijn drie slaapplaatsen, waarvan er twee samen te voegen zijn tot een tweepersoonsbed van 220 x 195 cm. Douche en toilet zijn aanwezig. De Caravanboat is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Departure One M Free en XL Free, respectievelijk 6.9 of 7.9 meter lang. Uiteraard kan er ook mee gevaren worden. Daarbij is er de keuze uit een conventionele motor tot 100 pk of een elektrische aandrijving.

 

Rijden

De voorzijde is gestroomlijnd, zodat rijden met de Caravanboat zonder problemen kan. Een vakantie naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk is geen probleem. Het is een unieke boot en caravan inéén. De Caravanboat is vaarbaar als een reguliere boot en heeft achter de auto dezelfde eigenschappen als een grote caravan.

 

Overboat

Prior Yachting is ook Benelux dealer van de unieke Overboat van het Franse Neocean. De Overboat is niet onder één noemer te vangen. Is het een boot, een catamaran, een waterscooter, een draagvleugelboot? Daar is niet direct een antwoord op te geven, het is namelijk een volledig uniek vaartuig.

 

Milieuvriendelijk

De Overboat is met name voor plezier op het water op een milieuvriendelijke manier. Uitgerust met intrekbare draagvleugels en een elektrische aandrijving is vrijwel elk vaargebied bereikbaar. Met dit vaartuig is men voorbereid op de toekomst. Bijvoorbeeld in Amsterdam, waar over een paar jaar alleen nog maar elektrisch gevaren mag worden in de grachtengordel.

 

Monachus 70 Fly, saloon.

 

Minder energie nodig

De draagvleugels tillen de boot namelijk volledig uit het water, waardoor er tot 60 procent minder energie nodig is voor de voortstuwing. De Overboat is verkrijgbaar voor één of twee personen. Bij circa 16 km/u is de 128 kg wegende éénpersoons Overboat ‘weerstandsvrij’ en wordt deze opgetild door de vleugels. Door de automatische gepatenteerde regeltechniek wordt de Overboat stabiel in het water gehouden. Met een topsnelheid van circa 30 km/u is het zelfs mogelijk om achter de Overboat te waterskiën.

 

Twin-Boats

De moderne watersporter kiest voor leisure en comfort. Twin-Boats is een luxe houseboat die met name ook geschikt is voor mensen die minder goed ter been zijn. Twin-Boats is het zusje van Gliseris, de aluminium botenbouwer uit Litouwen. Prior Yachting is dealer van beide merken voor de Benelux. De bijzonder luxueuze Twin-Boats M-Cabin heeft een compleet ingerichte badkamer en keuken, airco en jacuzzi. Verder beschikt de boot over een verwarmingssysteem dat zowel elektrisch als op gas kan functioneren. Er is vloerverwarming in combinatie met luchtverwarming. De boot kan uitgerust worden met een 60 pk buitenboordmotor of twee elektrische motoren van 10 kW.

 

Vergroenende maatschappij

In de steeds verder vergroenende maatschappij is de elektrische motoruitrusting zeker te overwegen, gecombineerd met zonnepanelen op het dak. Voor noodgevallen kan er eventueel een kleine generator geplaatst worden. De rompen zijn gemaakt van polypropyleen, een kunststof dat goed tegen kou kan. De materialen, bijvoorbeeld de romp, zijn prima geschikt voor hergebruik.

De houseboat wordt met trucks op locatie afgeleverd en daar compleet opgebouwd. De lokale opbouwkosten zijn bij de prijs inbegrepen.

 

Prior Yachting biedt botenverhuurders een breed pakket aan bijzondere boten:

  • iMatJet®: het afgebeelde luchtkussen met elektrische voortstuwing;
  • Contiki Cruiser: een special op basis van supboards;
  • Neocean Overboat: de e-catamaran met draagvleugels;
  • diverse merken luxe (elektrische) waterfietsen;
  • diverse merken elektrische open motorboten voor 4 tot 11 personen;
  • elektrische rondvaartboot voor 35 personen;
  • diverse (custom build) Houseboats.

 

Nadere inlichtingen:

info@prioryachting.nl; www.prioryachting.nl

 

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op