Prior Green Energy biedt duurzame oplossingen

Prior Green Energy is de jongste loot aan de stam van de Prior Group. Het bedrijf biedt energiebesparende duurzaamheidsoplossingen aan, bijvoorbeeld voor zonnepanelen en energieopslagsystemen via accu’s. Met een energiebeheersysteem door het plaatsen van zonnepanelen en accu’s wordt een onafhankelijke positie verkregen ten opzichte van de netbeheerder.

 

Vanwege de congestieproblemen zijn ondernemingen tenslotte steeds meer gebaat bij onafhankelijkheid van het stroomnet.

 

Elektrisch

Meer en meer wordt er gebruik gemaakt van elektriciteit in het kader van de energietransitie. Elektrisch rijden neemt een enorme vlucht en de gasgestookte ketel wordt in toenemende mate vervangen door een warmtepomp of een hybride systeem. Gevolg is wel dat het energienet overbelast raakt waardoor energie-uitval kan ontstaan. Voor bedrijven waar bijvoorbeeld machines 24 uur per dag moeten draaien kan dat funest zijn.

 

Stroomdip en piekaftopping

Prior Green Energy maakt zich sterk om een stroomdip op te vangen door zelf opgewekte energie zoals de zonnestroom, automatisch in eigen accu’s op te slaan. Grote bedrijven in de procesindustrie hebben bijvoorbeeld een noodaggregaat, maar dat geldt niet voor de gemiddelde MKB ondernemer. Als het stroomnet ineens uitvalt kan deze MKB-ondernemer in de problemen komen. Machines en computers vallen dan ongecontroleerd uit, wat een behoorlijke schadepost kan veroorzaken. Daarnaast kunnen accu’s helpen de energiepieken in een bedrijf af te toppen.

 

 

Zonnecarports en lichtgewicht panelen

Wanneer een bedrijf onvoldoende dakoppervlak beschikbaar heeft om zonnepanelen te plaatsen, maar nog wel eigen parkeerruimte beschikbaar heeft, kan het een mooie aanvulling zijn om met carports met daarop geplaatste zonnepanelen te werken. Daarnaast zijn veel daken van bedrijfshallen ook niet geschikt om het gewicht van zonnepanelen te dragen. Lichtgewicht panelen en carports kunnen dan een mooie oplossing zijn. Prior Green Energy is dealer van zulke carports en brengt graag in kaart wat de mogelijkheden zijn voor bedrijven en instellingen.

 

Zelfvoorzienend

De zonnecarports helpen bedrijven zelfvoorzienend te worden, want ze leveren extra oppervlak voor zonnepanelen op en de opgewekte stroom kan direct gebruikt worden voor het opladen van elektrische voertuigen. Geen auto te laden of teveel aan stroom: dan kan deze uiteraard gebruikt worden voor kantoor, werkplaats, of bijvoorbeeld de eerder genoemde accu’s.

 

Meer capaciteit

Door technische ontwikkelingen krijgen de accupakketten steeds meer capaciteit bij gelijkblijvend volume. Het is dan ook makkelijker geworden grotere hoeveelheden stroom op te slaan. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van subsidies of fiscale regelingen zoals de Energie-Investeringsaftrek (EIA).

 

 

Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwe technologieën worden op de voet gevolgd, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheden van brandstofcellen, al dan niet met vaste of mobiele tanks. Voor nadere info hierover kunnen bedrijven eveneens bij Prior terecht; er is inmiddels al veel mogelijk.

 

Brede dienstverlening

Naast duurzame energieoplossingen verleent Prior Group ook diensten op het gebied van subsidieadvies, bedrijfsadvies en technische dienstverlening met engineering, projectmanagement en realisatie. Tevens is er een nauwe samenwerking met het elektrotechnische zusterbedrijf PM Elektro uit Middelburg.

Prior is zo uitgegroeid tot dé all-in-one partner voor verduurzamings- en innovatietrajecten.

 

Subsidieadvies

De wereld van subsidies wordt vaak als erg complex en ondoorzichtig gezien. Door deze onoverzichtelijkheid, de vele mogelijkheden én doordat subsidies in de regel vooraf moeten worden aangevraagd, laten ondernemingen veel kansen liggen. Prior Subsidieadvies pleit voor ‘subsidiebewust ondernemen’ als onderdeel van de bedrijfsvoering. Haar dienstverlening omvat het hele traject van inventarisatie en aanvraag tot uitvoering en eindverantwoording van een subsidie.

 

Volop mogelijkheden in 2024

Prior onderstreept om bij eventuele subsidies vooraf te informeren naar de mogelijkheden om geen financiële middelen mis te lopen. In 2024 zijn er weer volop subsidiemogelijkheden voor verduurzaming en innovatie. Voor energie- en milieu-investeringen als zonnepanelen, accu’s, laadpalen etc. kan aanspraak gemaakt worden op fiscaal voordeel via de EIA en MIA/Vamil. Ook zijn er voor grotere PV-installaties mogelijkheden via de SDE subsidie. Daarnaast wordt gewerkt aan een nieuwe subsidieregeling voor energieopslag. Verder kan er weer subsidie verkregen worden voor elektrische bedrijfswagens en vrachtwagens middels de SEBA en AanZET subsidies. Het voordeel dat bedrijven behalen verschilt per regeling en type investering, maar kan al gauw hoog oplopen!

 

 

Diverse branches

Prior Subsidieadvies verleent haar diensten aan diverse soorten opdrachtgevers, uiteenlopend van MKB-bedrijven, grotere ondernemingen, overheden en woningcorporaties tot non-profit organisaties zoals verenigingen en stichtingen. Het bedrijf heeft ruime ervaring bij het aanvragen van subsidies voor diverse branches zoals (elektro)techniek, ict, aquacultuur, agrarische sector, machinebouw en meer. Er wordt ondersteuning geboden aan bedrijven en instellingen bij een grote diversiteit aan regelingen. Prior is goed op de hoogte van onder andere subsidieregelingen die technologische innovatie en duurzaamheid stimuleren. Zo zijn er dus interessante subsidieregelingen voor bedrijven die investeren in duurzaamheidsoplossingen zoals zonnepanelen, accu’s en elektrische bedrijfswagens.

 

Nadere informatie

Bedrijven en instellingen kunnen vrijblijvend contact opnemen met Prior om de mogelijkheden omtrent verduurzaming en energiebeheer te bespreken.

Tel: 0118-674074

E-mail: info@priorgroup.nl

Website: www.priorgroup.nl

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op