Port of Zwolle host Multimodaal Event: Multimodaal en duurzaam verladen

Op donderdag 22 november vindt het Multimodaal Event plaats. Een jaarlijkse event van Nieuwsblad Transport waar de multimodale transport en logistiek bij elkaar komt. Hét event dat dient als ontmoetingsplatform in de sector. Port of Zwolle is, net als vorig jaar, ook dit jaar gastheer en medeorganisator.

Multimodaal Event
Het Multimodaal Event is gericht op managers en directeuren in de transport en logistiek: vervoerders, verladers, expediteurs, rederijen, logistiek dienstverleners, op- en overslagbedrijven, etc. In oktober 2017 hebben maar liefst meer dan 300 professionals aan dit event deelgenomen. Dit jaar wordt eenzelfde aantal deelnemers verwacht.

Tijdens het programma Multimodaal zal veel aandacht zijn voor het duurzaam en multimodaal verladen van lading en logistiek. Zo vertelt papierleverancier Parenco hoe ze van transport met vrachtwagens overstapte naar shortsea voor het transport van lading van Gelderland naar Groot-Brittannië – en hoe deze verlader samen met een logistiek dienstverlener deze supply chain inrichtte. Het Havenbedrijf Antwerpen zal toelichten hoe ze het containervervoer per binnenschip stimuleert. Daarnaast zullen de thema’s ‘Groene Haven’ en ‘Duurzame stedelijke distributie’ uitgebreid aan de orde komen.

Bedrijfsbezoeken
Belangrijk onderdeel van het event is de mogelijkheid deel te nemen aan een bedrijfsbezoek in ochtend. Er staan bezoeken gepland aan o.a. Wehkamp, Wärtsilä, Westerman Logistics en Graansloot met aansluitend een haventour door de haven van Kampen. Inschrijven voor het Multimodaal Event kan via het inschrijfformulier op de website van Nieuwsblad Transport (www.multimodaal.nl).

Regio Zwolle: infrastructuur voor groei
Het Multimodaal Event vindt plaats in Zwolle. Regio Zwolle is een dynamische regio die behoort tot de top van Nederland. Deze regio heeft de ideale infrastructuur voor groei mede dankzij de uitstekende logistieke positie, sterke topsectoren en onderliggende kennisinfrastructuur. Kunststoffen, E-Commerce, Agrifood en Health zijn de sectoren waarin de regio excelleert. De regio kent een sterke logistieke en distributiesector. Met al deze kenmerken hoort een event als deze bij uitstek thuis in Regio Zwolle, een perfecte congreslocatie in dit logistieke hart.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op