Officiële opening maritiem simulatorcentrum Simwave op 19 april

In aanwezigheid van diverse hoogwaardigheidsbekleders opent Simwave op 19 april officieel de deuren van haar 5.000 vierkante meter grote maritiem trainingcentrum in Barendrecht. De 300 genodigden krijgen dan een kijkje achter de schermen bij de meer dan vijftig opgestelde simulatoren.

 

Het centrum is overigens al langer in gebruik. Op 29 januari werd de ‘site acceptance test’ positief afgerond in samenwerking met de leverancier van de simulatoren, het Noorse Kongsberg Digital. Sinds die tijd is het gehele ‘maritime centre of excellence’ operationeel en zijn er volop trainingen voor en met klanten als Genting Hong Kong, Crystal River Cruises en Viking Cruises.

 

Familiebedrijf

Het Simwave-concept werkt met ‘simulator-as-a-service’. “Iedereen kan bij ons terecht”, aldus Joost van Ree, commercieel directeur en mede-oprichter van Simwave. “Van de grootste rederij ter wereld tot aan het familiebedrijf in de binnenvaart. Je hoeft dus zelf niet te investeren in een simulator, je werkt met state-of-the-art technologie en je krijgt altijd maatwerk.”

 

Pronkstukken

De trainingen kunnen worden verzorgd op één van de 59 simulatoren, maar het bijzondere is dat ze ook gekoppeld kunnen worden voor multi-ship simulaties. Pronkstukken zijn de ‘full mission’ simulatoren waarbij de gehele brug van een schip nagenoeg 1-op-1 is nagebouwd, ondersteund door 360 graden projectie. Ook de over twee verdiepingen van het gebouw nagebouwde machinekamer met zeven simulatoren is indrukwekkend, zoals de genodigden op 19 april live gaan meemaken.

 

——

 

Over Simwave

Simwave biedt de maritieme sector een bijzonder concept onder de naam ‘simulator-as-a-service’. Op  eenvoudige wijze kan een simulator of een aantal gekoppelde simulators geboekt worden om bemanningen te trainen of te beoordelen; al dan niet ondersteund door eigen instructeurs vanuit de rederij. Dankzij een team van professionals op het gebied van maritiem modelleren en een team voor visuele databases, kunnen opdrachtgevers oefenen met hun eigen schepen in elke gewenste specifieke vaaromgeving. De centra van Simwave zijn 24/7 beschikbaar en beschikken over uitgebreide eigen verblijfsvoorzieningen.

 

www.simwave.nl

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op