Nominatie Gemeente Leiden: Veiligheidsprofessional 2016

Jaarlijks zijn er 3.000 doden door het werken met gevaarlijke stoffen. Uit een onderzoek van Toxic van vorig jaar oktober onder 642 organisaties blijkt dat 21,4% van de ondervraagde bedrijven het verzamelen van SDS-en/Veiligheidsinformatiebladen als voldoende beschouwt om aan de Arbo- wet te voldoen als het gaat om veilig werken met chemische producten. Het communiceren van een specifieke werkinstructie naar de werknemer om veiliger te werken wordt vaak niet gedaan. Dit gegeven heeft Toxic en Sdu doen besluiten om een prijs in het leven te roepen voor de veiligheidsprofessional die deze zaken wel arboproof geregeld heeft.  

Nominatie gemeente Leiden
De eerste nominatie Veiligheidsprofessional van het Jaar ging vandaag naar Michel Coene, preventiemedewerker gevaarlijke stoffen bij het Cluster Beheer  van de gemeente  Leiden. Hij kreeg  de nominatie uitgereikt nadat hij op zijn werk werd verrast met een brass band en dansers. Zijn reactie op de nominatie was:  “Als preventiemedewerker gevaarlijke stoffen wil ik samen met mijn collega’s de veiligheid op de werkvloer verder verbeteren als het gaat om werken met gevaarlijke stoffen. Dat kost tijd en aandacht, en het is belangrijk dat we dit doen”.

Nominatie verdiend
Het Toxic Team heeft de prijs uitgereikt aan de heer Coene omdat hij zich als preventiemedewerker zeer actief inzet voor veiligheid op de werkvloer. Hij maakt zich sterk voor een goede registratie en inventarisatie van de gevaarlijke stoffen . Bovendien onderstreept hij het belang van directe communicatie op de werkvloer door in gesprek te gaan met zijn collega’s over de chemische producten die worden gebruikt, en de wijze van opslag en toepassing.

Uitreiking van de prijs
Michel Coene van de gemeente Leiden is één van de drie genomineerden. De andere genomineerden worden 31 mei en 20 juni 2016 bekend gemaakt. Er zijn in totaal drie nominaties. De uiteindelijke winnaar wordt op 3 november 2016 bekend gemaakt tijdens het Toxic  On Tour event in het Wereldmuseum Rotterdam.

Over Toxic
Toxic is een online applicatie die organisaties helpt bij veilig werken met chemische producten. Toxic is van Sdu. Sdu maakt deel uit van ELS (Editions Lefebvre Sarrut), een van de grootste Franse uitgeefconcerns op de markt van juridische vakinformatie en opleidingen. Meer informatie over Toxic kunt u vinden op www.toxic.nl over Sdu op www.sdu.nl.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op