Nieuwe lijndienst Moerdijk-Marokko

Rederij W.E.C. Lines breidt haar dienstverlening van en naar Port of Moerdijk uit. Dit betekent dat Moerdijk voortaan ook direct verbonden is met Casablanca in Marokko. Met de nieuwe ‘Euro-Maroc service’ wordt verder de haven van Montoir in Frankrijk aangedaan, als ook Bilbao en Vigo in Spanje en drie havens in Portugal.

 

Daarnaast lanceert W.E.C. Lines een verbeterde, wekelijkse shortsea dienstverlening (‘ESPT III’) om Noord-Europa, Spanje en Portugal te verbinden. De nieuwe diensten verstevigen de positie van Port of Moerdijk als shortsea hotspot.

 

 

Zakelijke kansen

,,We zijn verheugd om deze nieuwe ontwikkelingen aan te kondigen”, aldus Caesar Luikenaar, CEO van W.E.C. Lines. ,,Onze verbeterde short sea-service zal onze klanten helpen om hun goederen efficiënter te verschepen, terwijl de nieuwe route naar Marokko nieuwe zakelijke kansen zal creëren voor bedrijven in Noordwest-Europa en Marokko. We bieden hoogwaardige maritieme transportoplossingen, die de connectiviteit tussen verschillende regio’s versterken en zijn blij om ook CCT in Moerdijk aan te doen.”

 

Flexibiliteit

De verbeterde dienstverlening betekent een snellere doorvoertijd, verbeterde capaciteit en meer flexibiliteit in het dienstenaanbod. Hierdoor kunnen klanten profiteren van kortere doorlooptijden en betere mogelijkheden om hun goederen te verschepen. Door het aanbieden van regelmatige en betrouwbare diensten met Marokko, biedt W.E.C. bovendien kansen om handelsactiviteiten met het Afrikaanse continent uit te breiden.

 

Frankrijk

,,We zijn blij met de connectie met Spanje, Portugal en eindbestemming Casablanca” zegt Kyra Lemmens, Commercieel Manager Logistiek bij Havenbedrijf Moerdijk. ,,Maar de verbinding met Montoir in Frankrijk verdient ook de aandacht. Het biedt namelijk een milieuvriendelijk alternatief voor wegvervoer naar het westen van Frankrijk.”

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op