Nieuwe functionaliteiten voor het Port of Antwerp Connectivity Platform

Het Connectivity Platform, de online tool die een jaar geleden werd gelanceerd om gebruikers van de Antwerpse haven nog beter te informeren over de verschillende transportmogelijkheden van en naar de haven, zit in een nieuw en ruimer jasje. Via het platform tonen vandaag maar liefst 70 transport operatoren hun intermodale verbindingen, laten meer dan 280 rederijen hun maritieme verbindingen zien en hebben 12 containerrederijen hun empty depot netwerk in kaart gebracht.

“Tienduizenden gebruikers hebben dit jaar het Connectivity Platform bezocht en intensief gebruikt”, zegt havenschepen Marc Van Peel. “Sinds het begin van de lancering zijn 200 container terminals uit 15 Europese landen aangesloten. Met deze handige transport planning tool kunnen we promotie voeren over ons sterk aanbod en over onze talrijke dienstverleners in de haven van Antwerpen. Het platform wijst bovendien onze klanten en dienstverleners in de juiste richting zodat ze elkaar goed kunnen vinden.”

Vertrouwde functionaliteiten

Het overzichtelijk en gebruiksvriendelijk platform informeert enerzijds over de mogelijkheden in de haven. Via een interactieve kaart kan je specifieke containerterminals binnen de haven zoeken op basis van diverse criteria. Per terminal vind je niet alleen adres- en contactgegevens, maar wordt ook beschreven welke diensten de terminal aanbiedt. Anderzijds beschrijft het Connectivity Platform de intermodale verbindingen van en naar het Europese achterland. Je krijgt een uniek, transparant overzicht van de inlandterminals in het Europese achterland en hoe en via welke operator die het best bereikbaar zijn.

Nieuwe functionaliteiten

Met een nieuwe gebruiksvriendelijke en duidelijke zoekoptie wordt het aanbod van deepsea en shortsea diensten van en naar de haven van Antwerpen verder in kaart gebracht. Je kan zoeken naar verbindingen per haven, land en vaargebied. Als je zoekt per land of vaargebied krijg je eerst een overzicht van het aantal verbindingen op dat land of vaargebied van en naar de haven van Antwerpen. De online tool brengt zo de sterkte van het maritieme aanbod van Antwerpen in beeld. Daarnaast brengt een handige google-kaart de locatie, waar de haven gelegen is, in beeld. Per haven krijg je vervolgens een overzicht van de agent en de rederij die de dienst tussen Antwerpen en de haven aanbiedt en krijg je enkele belangrijke details over de dienst zoals de verschepingsvorm en de frequentie van de verbinding.

Voor het achterland biedt het platform een nieuwe zoekoptie om het netwerk van empty depots per eindbestemming en per rederij in het achterland te zoeken. Per rederij krijg je een overzicht van de pick-up en drop-off services voor 20 ft en 40 ft containers. Dankzij deze laatste functionaliteit kunnen verladers en logistieke dienstverleners steeds nagaan waar ze lege containers kunnen oppikken en afzetten (waar ze zich in het achterland ook bevinden) om deze containers vervolgens te hergebruiken voor een nieuwe lading. Lege containers kunnen dankzij dit overzicht steeds snel naar de juiste empty depot worden teruggebracht. Dit bespaart kosten en leidt tot een lagere CO2-uitstoot. 12 rederijen hebben hun netwerk van empty depots in kaart gebracht.

De online tool kunt u raadplegen via
www.portofantwerp.com/nl/connectiviteit

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op