Nieuw product Optiblend® van Heros en Van de Beeten officieel gelanceerd

De nieuwe menginstallatie van Van de Beeten Grondstoffen en Recycling was prominent terug in Oosterhout, na een infraproject in Heerlen. Mooi op tijd voor de officiële lancering van de duurzame cementgebonden fundering Optiblend®. In de enorme installatie, die tot wel 4.000 ton per dag kan produceren, wordt granova® Immomix van Heros Sluiskil gemengd tot Optiblend®. Van de Beeten en Heros lopen voorop in duurzame ontwikkelingen. Op de koude maar sfeervolle decemberbijeenkomst in Oosterhout – met onder meer vuurkorven, lekkere hapjes en drankjes – werd een toast uitgebracht op het duurzame Optiblend®. Ondernemer Bas van de Beeten en directeur Erwin Pieters van Heros Sluiskil gingen in een toespraak nader in op het traject en de samenwerking die hebben geleid tot het nieuwe circulaire product voor de bouw en infra.

 

,,We doen er veel aan om de wereld dadelijk voor onze kinderen beter achter te laten, maar promoten dat nog te weinig en hangen daar nog te weinig getallen aan. Maar het komt goed. Eerst de juiste stappen zetten”, aldus Bas van de Beeten in zijn openingswoorden.

 

Speech Bas van de Beeten.

Aan het water

Door de overname per 1 juni dit jaar van Cementbouw Recycling heeft Van de Beeten, naast de vestiging in Veghel, in Oosterhout de beschikking over een enorm recyclingterrein, twee betoncentrales en 200 meter kade. ,,Ik heb altijd een droom gehad om ergens aan het water terecht te komen om verdere groei van Van de Beeten door te kunnen zetten en dat is goed gelukt. We hebben hier 6,5 hectare industriegrond gekocht met de juiste vergunningen erop waar wij mee vooruit kunnen”, vervolgt Bas van de Beeten. De toplocatie is ideaal ontsloten via water, weg en spoor naar heel Nederland. De grondstoffen van Heros Sluiskil worden milieuvriendelijk per schip naar de kade in Oosterhout vervoerd.

 

Uitdaging

Granova® Immomix, de basisgrondstof voor Optiblend®, wordt bij Heros geproduceerd uit opgewerkte minerale reststoffen van verbrand huishoudelijk afval. Via bedrijfsleider Niels Schellekens van Van de Beeten, die op de speciale bijeenkomst in Oosterhout als moderator fungeerde, ging het woord naar Erwin Pieters van Heros Sluiskil.

 

Betrouwbaar product

,,Ik wil Bas van de Beeten en zijn team bedanken voor hun enthousiasme en ondernemingszin om daadwerkelijk de kaart van circulair gebruik van grondstoffen te trekken. Samen staan we garant voor een verantwoord geproduceerd en betrouwbaar product. Om het in de woorden van Bas te zeggen: ‘Hergebruik wordt de baas’. Niet de onvermijdelijke uitkomst, maar de weg daar naar toe vormt de uitdaging; inclusief het discours van twee stappen vooruit en één achteruit”, zei Erwin Pieters.

 

Juiste druksterkte

Optiblend® is van goede kwaliteit, met juiste druksterkte, verdichting en hardheid. Het vervangen van primaire grondstoffen in de bouw en infra is essentieel om moeder aarde te ontzien. Optiblend® is een prima alternatief voor traditioneel funderingsmateriaal. Zo hoeven er minder dikke betonvloeren of verhardingen worden aangebracht. Het nieuwe product is bijvoorbeeld zeer geschikt voor de aanleg van distributiecentra, bedrijfsterreinen, ophogingen bij infraprojecten en wegfunderingen.

 

De bezoekers op de koude maar sfeervolle bijeenkomst

 

Binnenvaartschepen

Opitblend® wordt voor ongeveer 97 procent vervaardigd uit granova® Immomix, dat met binnenvaartschepen wordt gelost aan de kade van het Brabantse bedrijf. Voor het overige wordt het gevormd door vulstoffen om de gewenste druksterkte te bereiken, waaronder cement als bindmiddel.

 

BRL 9322 certificaat

Heros beschikt sinds begin maart 2022 over het BRL 9322 certificaat. Het voldoet aan alle civieltechnische voorwaarden en milieu-hygiënische eisen om cementgebonden fundering te produceren. Deze is dus samen met partner Van de Beeten op de markt gebracht onder de naam Optiblend®.

 

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op