NIEUW DEZE ZOMER: DAGELIJKSE HARBOUR CRUISES NAAR ONBEKENDE WATEREN

Van de futuristische looks van filmtempel EYE tot de imposante kranen van het Amsterdamse havengebied; de Amsterdam Harbour Cruise vaart vanaf half juli tot en met eind augustus dagelijks af voor een ontdekkingsreis naar meer onbekende wateren. De cruise vertrekt direct achter het Centraal Station en vaart langs populaire hotspots als de gloednieuwe A’DAM LOOKOUT en het Muziekgebouw aan het IJ, via een echte Russische onderzeeër en de PTA cruiseterminal naar de onbekende industriële kant van de stad. De gids aan boord vertelt op beeldende wijze over de nieuwe ontwikkelingen, beantwoordt vragen en voorziet je van leuke weetjes: hoe kwam de handel hier tot stand, wat wordt er zoal verscheept en hoe hoog zijn die kranen eigenlijk? Er is een knusse salon met bar en met mooi weer beleef je het allemaal vanaf het zonnedek, het beste terras van de stad!

 

Op naar het onbekende

Ontdek Amsterdam zoals zelfs de Amsterdammers het niet kennen; van medio juli tot en met eind augustus vertrekt de Amsterdam Harbour Cruise drie keer per dag voor een anderhalf uur durende tocht langs de oevers van het IJ. Het is een reis naar het andere Amsterdam, óp naar het onbekende. In de zomer liggen er bij de Passenger Terminal Amsterdam geregeld imposante cruiseschepen afgemeerd die er vanaf het water nóg grootser en indrukwekkender uitzien. Vervolgens komen de nieuwe hotspots van Amsterdam-Noord in beeld en daarna vaar je tussen de vrachtschepen in de Minerva- en Mercuriushaven door, langs hoogtepunten van industriële bedrijvigheid en design, die de historie samenbrengt met de moderne tijd.

 

Beste terras, mooiste uitzicht

Lekker in de zon op het bovendek of gezellig binnen in de salon: tijdens de havencruise kijk je je ogen uit. De goed geïnformeerde gids vertelt over zowel de moderne als de historische kant van dit unieke gebied. Van toen het IJ nog de thuishaven van de VOC was en over de combinatie van recreatie en bedrijvigheid die er vandaag de dag te vinden is. Wil je meer weten over een gebouw, een mooie anekdote horen of checken hoeveel cruiseschepen er nou eigenlijk naar de stad komen? Vraag het de gids. De bar beneden is tijdens de hele cruise geopend om hapjes en drankjes te bestellen en het telkens veranderende uitzicht maakt het bovendek van de Amsterdam Harbour Cruise tot het beste terras van de stad.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op