Netwerken op Offshore Energy

Offshore Energy in de RAI te Amsterdam was een geslaagd spektakel. Zo was het ook weer een drukte van belang op het AYOP-paviljoen, vertrouwd gepositioneerd vlakbij de ingang. Op dinsdag 29 november opende CBOX Containers als 125e lid van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports het AYOP-paviljoen met een standhoudersontbijt.

 

CBOX Containers verhuurt en verkoopt nieuwe en gebruikte containers, variërend van zeecontainers tot offshore DNV containers, geschikt voor opslag, transport en accommodatie.

 

Aanjager

AYOP wil via samenwerking het Noordzeekanaalgebied tot dé Nederlandse offshore- en energy hotspot van Nederland maken. Dit krijgt in de praktijk gestalte door mensen en bedrijven met elkaar te verbinden. Zo profileert AYOP zich in toenemende mate als aanjager van de offshore wind energiesector in het Noordzeekanaalgebied.

 

 

Gehele keten

In de netwerkvereniging is de gehele keten in de offshore industrie in het Noordzeekanaalgebied vertegenwoordigd. Het zijn bedrijven, regionale overheden en kennis- en onderwijsinstellingen die actief zijn in de traditionele offshore olie & gas, decommissioning en de offshore windenergiesector.

 

Breed gedragen

,,Onze leden zijn met name actief in offshore windonderhoud (inclusief kabellogistiek), boorprojecten voor gasexploratie, aanpassingen en onderhoud van werkschepen en platforms, en het demonteren van offshore constructies en schepen. Ook logistieke dienstverleners, HR-bedrijven en facilitaire dienstverleners zijn bij ons aangesloten. We worden dus breed gedragen en zijn blij met de komst van CBOX als 125e lid van AYOP. De jarenlange ervaring van CBOX Containers in de sector en de kennis die zij met de andere leden kunnen delen is van grote meerwaarde voor AYOP”, aldus AYOP-directeur Dionne Ruurda.

 

Synergie

Frank ter Haak, directeur Business Development bij CBOX Containers: ,,Nadat ik bij mijn vorige werkgever al had ervaren hoe effectief de synergie binnen AYOP werkt, was het voor ons een logische keuze om ook met CBOX lid te worden. We geloven in de kracht van samenwerking en verbinding binnen de offshore sector en zien in AYOP de ideale plek om bij te dragen aan de energietransitie.”

 

 

Cohesie

,,We zijn blij met de groei die we als vereniging doormaken, maar groei is geen doel op zich. Een nieuw lid moet vooral een aanvulling op het geheel zijn, een versterking van de keten. De leden moeten cohesie hebben, elkaar in samenwerking en delen van kennis kunnen vinden. Alleen dan kunnen we die grote opgave van de energietransitie aan”, vervolgt Dionne.

 

Offshore containers

Vandaag de dag vinden steeds meer offshore containers hun weg naar de offshore energiesector waaronder olie- en gaswinning en windmolenparken vallen. Met de komst van nieuwe windparken op zee zal dat alleen maar toenemen. Een offshore container is speciaal ontworpen om de extreme offshore omstandigheden te weerstaan. Ze zijn veel robuuster dan gewone zeecontainers en kunnen dus letterlijk tegen een stootje.

 

Transport en opslag

Offshore containers, ook wel genoemd CCU’s (Cargo Carrying Units) worden gebruikt om materialen en goederen te transporteren en op te slaan, zoals zware offshore materialen als reserveonderdelen, apparatuur, pijplijnen, buizen, kettingen en haken, voor bijvoorbeeld laswerk op de bodem op de zee. Maar ook bijvoorbeeld voor het transport en de opslag van big bags met grout, een mortel waarmee bij de installatie van windmolenparken op zee, de windmolens op de zeebodem worden verankerd.

 

CBOX Containers (met op de foto van links naar rechts directeur business development Frank ter Haak, sales manager Miquel Tjong-A-Hung en commercieel directeur Casper van Diepen) verhuurt en verkoopt nieuween gebruikte containers, variërend van zeecontainers tot offshore DNV containers, geschikt voor opslag, transport en accommodatie.

 

Veiligheid

,,Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop in de offshore. Onze containers voldoen daarom aan de DNV 2.7-1 / ISO 10855 offshore standaard, regelementen opgesteld volgens ‘Det Norske Veritas’ (DNV). Dit is een Noors classificatiebureau voor de energie–, maritieme–, olie– en gasindustrie. Deze normering garandeert en waarborgt de consistentie, robuustheid én veiligheid van de container. Een must”, benadrukt Frank ter Haak.

 

Vloot

De vloot van CBOX Containers bestaat uit verschillende maten en uitvoeringen, inclusief maatwerkmodificaties. Behalve offshore DNV containers verhuurt en verkoopt het bedrijf ook zee- en opslagcontainers, koelcontainers, cabincontainers en milieucontainers.

CBOX Containers opereert vanuit Amsterdam en heeft tevens vestigingen in Hongkong, Shanghai, Sydney en Antwerpen.

 

Sfeervolle haringparty

Naast het standhoudersontbijt (gesponsord door CBOX Containers) verzorgde WIND op beide dagen van Offshore Energy een lunch en was er een Happy Hour op dinsdagmiddag van Peterson, Citymarketing Velsen en Noordzeevis IJmuiden. De koffie en thee werden op beide dagen vers gezet door BD Containers. Zeehaven IJmuiden organiseerde op woensdagmiddag een sfeervolle haringparty. De verse haring (smaakvol geserveerd met augurken en uien) was van uitstekende kwaliteit. De haringkar draaide dan ook overuren.

 

Op woensdag 29 november was er een sfeervolle haringparty, georganiseerd door Zeehaven IJmuiden.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op