Multraship voegt nieuwe Damen ASD Tug 3212 aan vloot toe

Multraship Towage & Salvage heeft onlangs, tijdens een doopceremonie in thuishaven Terneuzen, haar nieuwste sleepboot Multratug 35 genoemd. De Damen ASD Tug 3212 werd gedoopt door Multraship’s HR Manager, Chrétienne Huisman. Zij wenste de sleepboot en haar bemanning een behouden vaart.

 

Doop van de Multratug 35.

 

Damen en Multraship tekenden in juni vorig jaar het contract voor twee identieke ASD Tugs 3212. Aangezien Damen gestandaardiseerde schepen op voorraad bouwt, was de bouw al voor de contractondertekening begonnen, wat een snelle levering kon garanderen.

 

Groeien

,,Ons bedrijf is volop aan het groeien om aan de toenemende klant- en projectvereisten te kunnen voldoen”, aldus Leendert Muller, algemeen directeur van Multraship. ,,Daarom investeren we niet alleen in extra schepen, maar hebben we ook ons team, zowel op zee als aan land, uitgebreid.”

 

,,In totaal hebben we drie ASD-sleepboten besteld bij Damen, die alle in Vietnam zijn gebouwd”, voegt Muller toe. De Multratug 34 is al opgeleverd en is werkzaam in Oman. De derde, Multratug 36, is in april opgeleverd en vaart nu op eigen kracht naar Nederland. Ze zal naar verwachting begin juli arriveren na een reis van zo’n 21.500 kilometer.”

 

Geüpgraded

Zowel de Multratug 35 als 36 zijn 32 meter lange sleepboten met een trekkracht van 88 ton, die volgens het beproefde Damen ASD 3212-ontwerp voor zeesleep-, bergings- en offshore operaties, gebouwd zijn. Beide ‘tugs’ zijn echter flink geüpgraded met een reeks opties om aan de hoge normen en eisen van Multraship te voldoen. Dit gaat dan bijvoorbeeld om het voldoen van de IMO Tier III-vereisten, wat gelukt is door de installatie van Damens intern ontwikkelde Marine NOX Reduction-systeem. Dit modulaire, selective catalytic reduction (SCR) vermindert de NOX-emissies met 80 procent ten opzichte van de IMO Tier II-vereisten.

 

Vertrouwen

,,Wij feliciteren Multraship met het nieuwe schip en danken hen voor het wederom gestelde vertrouwen in Damen”, aldus Mijndert Wiesenekker, Sales Director Benelux bij Damen Shipyards. ,,We zijn ervan overtuigd dat de Multratug 35 een versterking is van de Multraship-vloot. Ik kijk ernaar uit om het schip in bedrijf te zien, net als naar de komst van haar zusterschip in de komende weken.”

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op