Menlo Logistics en Prologis bouwen 70.000 m² groot distributiecentrum in Eindhoven

Menlo Logistics (Menlo), de logistiek en supply chain management dochter van het Amerikaanse Con-way Inc. (genoteerd aan de NYSE), kondigt vandaag aan dat het een overeenkomst heeft gesloten met Prologis, wereldwijd marktleider in logistiek vastgoed. Het betreft de ontwikkeling van een nieuw 70.000 m² built-to-suit project in Eindhoven.

 

De faciliteit wordt gebouwd op industrieel park Acht in Eindhoven, direct gelegen aan de rondweg A2/N2. Het ligt hiermee strategisch door de directe toegang tot België, Duitsland en de ligging van Amsterdam in het noorden. Met deze transactie realiseert Prologis het grootste BTS-project sinds jaren in deze regio. De uitbreiding laat zien dat de focus van Menlo ligt op het investeren in de groeiende markt voor high value opslag, distributie en fulfillment diensten in de Benelux. Het illustreert ook het groeiende belang dat Menlo hecht aan het creëren van een strategische, logistieke hub voor centraal Europa.

 

“Europa is als geheel is altijd een sterke markt geweest voor Menlo. Het is een van de veelbelovende groeigebieden vanwege onze sterke aanwezigheid in de markt voor gezondheidszorg, waar we al jarenlang diensten verlenen aan fabrikanten van medische apparatuur”, zegt Robert L. Bianco Jr., president van het in San Francisco gevestigde Menlo Logistics. “De langetermijnhuur voor deze locatie met onze vastgoedontwikkelaar Prologis versterkt onze commitment aan de Europese markt. Niet alleen voor de gezondheidszorglogistiek, maar ook voor een breed spectrum van andere type klanten. We investeren hier duidelijk om te groeien mét onze klanten.”

 

De nieuwe faciliteit in Eindhoven wordt toegevoegd aan Menlo’s huidige aanwezigheid in Europa die bestaat uit een netwerk van 16 faciliteiten en 800 medewerkers. Menlo bedient momenteel meer dan 30 Europese bedrijven en multinationals in sectoren als gezondheidszorg, mode en kleding, consumentengoederen, e-commerce, high tech, industriële fabricage en automotive.

 

“Deze overeenkomst laat de groeiende vraag zien naar A-klasse Europese distributiecentra op de as Tilburg, Eindhoven en Venlo. Het versterkt bovendien de positie van Prologis in de regio”, zegt Bram Verhoeven, country manager, Prologis Benelux. “We zijn daarom erg blij om ons wereldwijde partnership met Menlo uit te breiden. Die bestaat vooral uit de ontwikkeling van strategische, logistieke vastgoedlocaties die bovendien ‘high value’ diensten faciliteren voor lokale, regionale en wereldwijde ondernemingen.”

 

Het nieuwe 70.000 m² distributiecentrum zal een multidisciplinair, multicliënt faciliteit zijn die geschikt is om lokale, regionale en wereldwijde supply chain activiteiten van fabrikanten, distributeurs en servicedienstverleners over een breed scala aan industrieën te ondersteunen.

Eindhoven wordt een van Menlo’s meest geavanceerde distributiecentra met specifieke design elementen en kenmerken die voldoen aan de strakke eisen die de verschillende industrieën die Menlo bedient stellen. De faciliteit zal ook geschikt zijn om andere ‘high value’ diensten te bieden zoals picking & packing operaties, productconfiguratie, maatwerk labeling en retourservices. Meer dan 200 medewerkers gaan er werken.

De eerste voorbereiding van de faciliteit begon eind juli. De afronding van de bouw staat gepland voor het eerste kwartaal 2016. “Het nieuwe distributiecentrum is een ideale match voor onze behoeften en zal de snelle groei kunnen opvangen die we verwachten met onze ambitieuze Europese expansieplannen”, zegt Tony Gunn, managing director, Menlo Logistics Europa. “Prologis werkt heel effectief met ons samen om een modern en strategisch gelegen locatie te bouwen die exact aan onze eisen voldoet. Het zal weer een efficiënt platform zijn van waaruit we onze Leanbenadering van logistiek en supply chain management kunnen aanbieden.”

 

Menlo is een leidend aanbieder van logistiek, transportmanagement en supply chain diensten met activiteiten op vijf continenten. Het begon 20 jaar geleden in Europa met diensten die variëren van dedicated contract logistics, tot opslag, distributie, fulfillment en transport management, supply chain engineering en andere diensten verspreid over verschillende industrieën.

Prologis is marktleider in logistiek vastgoed in de Benelux met ongeveer 1.7 miljoen m² aan logistiek en distributieruimte in de regio. Menlo werkt ook samen met Prologis voor huur van logistieke faciliteiten in Azië en Noord-Amerika.

“Onze klanten verwachten consistente, efficiënte, kwalitatief hoogwaardige service en onze nieuwe faciliteit komt – samen met onze focus op duurzaam ondernemen – deze belofte na”, concludeert Menlo’s Bianco.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op