Mei belooft een feestelijke cruise-maand te worden voor de Amsterdamse regio

Met maar liefst 26 geplande aanlopen van zee cruiseschepen in mei belooft het een zeer feestelijke maand te gaan worden voor de Amsterdamse regio. Deze maand komen er maar liefst zes schepen voor het eerst naar de regio, voor een zogenoemde maiden call. Zo ontvangt Felison Cruise Terminal in IJmuiden twee en Passenger Terminal Amsterdam vier schepen voor de eerste maal.

 

In het eerste weekend van mei ontvangt Amsterdam drie schepen tegelijkertijd waarvan er twee de stad voor de eerste keer aandoen. Dit zijn de Celebrity Silhouette, varend onder de vlag van Celebrity Cruises en de MSC Splendida. In vergelijking met voorgaande jaren zetten beide rederijen grotere schepen in waarmee meer passagiers vervoerd kunnen worden. De MSC Splendida is maar liefst 333 meter lang en is op 3 mei 2015 samen met de Celebrity Silhouette voor het eerst te bewonderen in Amsterdam. De National Geographic Explorer complementeert het gezelschap en gezamenlijk hebben de drie schepen een totale maximale capaciteit van 7.397 passagiers.

 

13 maiden calls voor de regio in 2015

Donderdag 21 mei belooft andermaal een prachtige cruise dag te worden. De Felison Cruise Terminal in IJmuiden verwelkomt dan de Empress van Pullmantur Cruises en de Saga Sapphire van Saga Cruises. Passenger Terminal Amsterdam ontvangt de Ventura van P&O Cruises en AIDAbella van rederij AIDA. Andere opvallende schepen die voor het eerst in de Amsterdamse regio worden verwacht in de maand mei zijn de Norwegian Star, de AIDAsol en de Sea Spirit. In totaal zal het aantal maiden calls dit jaar uitkomen op de indrukwekkende serie van dertien. Verder verwacht de Amsterdamse regio 184 zee cruise schepen te ontvangen, waarvan 142 in Amsterdam en 42 IJmuiden. De cruisemarkt is groeiende. Het aantal gasten groeit net als het aantal bestemmingen. Naar verwachting zet deze ontwikkeling voorlopig door.

 

Toerisme belangrijke economische pijler

Het toerisme is een belangrijke economische pijler voor de Amsterdamse regio. Ieder jaar brengen miljoenen toeristen een bezoek aan Amsterdam, waaronder zo’n kleine 800.000 cruisepassagiers. Het levert voor de stad en de regio flinke inkomsten op. Jaarlijks bedragen de bestedingen vanuit de rederijen en haar passagiers circa € 90 miljoen en de cruisevaart zorgt voor ongeveer 1.100 arbeidsplaatsen in de Amsterdamse regio.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op