MedAssist.online genomineerd voor de KVNR Shipping Award 2016

MedAssist.online verbetert de uitvoering van medische zorg en eerste hulpverlening aan boord van schepen. Deze in Nederland ontwikkelde, innovatieve app kan het verschil maken voor de mannen en vrouwen op zee wanneer het er écht op aankomt. Ook kunnen rederijen hier miljoenen aan kosten mee besparen. Daarom is MedAssist.online genomineerd voor de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) Shipping Award 2016, onderdeel van de jaarlijkse Maritime Awards.

Ieder jaar hebben duizenden zeevarenden aan boord dringend medische hulp nodig. Bij een ongeval of ziekte ligt hun lot in handen van een collega-bemanningslid. Deze mensen volgen cursussen om de benodigde medische handelingen uit te kunnen voeren op advies van een arts aan de wal. Toch is goed handelen lastig op het moment dat het er op aan komt. Gebrek aan praktijkervaring, angst en stress vormen vaak een drempel die het geven van goede medische zorg in de weg staat.

 

Het in Rotterdam gevestigde Emergency Control – Maritime Training (ECMT) heeft voor deze situaties een innovatieve applicatie ontwikkeld. Hiermee kan iedereen binnen enkele minuten noodzakelijke medische vaardigheden aanleren en deze goed en veilig uitvoeren. MedAssist.online laat stap voor stap zien hoe een bemanningslid een medische handeling moet voorbereiden, uitvoeren en wat de benodigde nazorg is. De applicatie is ook offline beschikbaar, werkt altijd, overal ter wereld en is in 25 talen leverbaar. MedAssist.online brengt ‘Vital medical Skills – Instantly’.

 

‘Making the difference when it matters most’

Met hulp van MedAssist.online en advies van een arts aan de wal kan de bemanning de toestand van de patiënt aan boord vaak stabiliseren of verbeteren. Dit kan ook het uitwijken van het schip naar een andere haven of een evacuatie helpen voorkomen. Dat is goed voor de patiënt en daarmee besparen rederijen ook veel kosten. Voor de kapitein of stuurman die de medische handelingen uitvoert, biedt MedAssist.online houvast en vertrouwen. Met MedAssist.online aan boord zijn schepen beter voorbereid op medische calamiteiten en kan de bemanning het verschil maken wanneer het er écht op aan komt.

4 internationale nominaties

De uitreiking van de Maritime Awards vindt plaats op 31 oktober. Naast de Nederlandse KVNR nominatie is MedAssist.online ook genomineerd voor maritieme awards in Griekenland (Athene), Australie (Sydney) en in de Verenigde Staten voor de Global Challenge Award (San Francisco).

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op