Martens Renewables: duurzaam bij uitstek

Martens Renewables (voorheen Martens Cleaning) uit Vlissingen-Oost is afgelopen maart overgenomen door Burando Maritime Services uit Rotterdam. Martens is onderdeel van de Environmental divisie, samen met Nature International Slop Disposal (NISD).

 

 

Martens ontzorgt al ruim een halve eeuw bedrijven, maritieme sector, overheden en particulieren in Nederland en België op het gebied van reiniging en logistiek.

 

Burando Maritime Services

Burando Maritime Services is de ‘one-stop-ship’ dienstverlener voor de maritieme- en olie & gas industrie. Het levert een breed scala diensten aan zee- en binnenvaartschepen. Daarnaast worden ook allerlei services verleend voor offshore en tankopslag. Logistiek, Handel, Scheepvaart en Milieu zijn de vier pijlers waarop Burando is gegrondvest. Martens Renewables, waar duurzaamheid in het DNA is verweven, valt onder pijler Milieu. Bij Burando Maritime Services zijn 550 enthousiaste goed opgeleide medewerkers actief.

 

Scheepsafvalstoffen

Martens Renewables is zowel in Nederland als België een duurzame en veilige inzamelaar van scheepsafvalstoffen voor de binnenvaart. Zo is Martens actief met inzameling en verwerking van waswaters, bilgewater, sludges, klein chemisch afval (kga’s), huisvuil en bedrijfsafval. Martens Renewables heeft dan ook inzamelcontracten met zowel Nederlandse als Belgische havens.

 

Werkgebied uitgebreid

Door het samenvoegen van Martens Renewables en ISD-Nature Group is het werkgebied aanzienlijk uitgebreid. Er worden scheepsafvalstoffen ingezameld vanaf de Franse grens in België tot aan de Duitse grens in de Eemshaven, met een vloot van 34 schepen en diverse vrachtwagens. Nature heeft via Martens nu een eigen verwerkingsinstallatie in handen voor een groot deel van de ingezamelde maritieme olie-watermengsels. Circulariteit wordt tenslotte steeds belangrijker.

 

 

Calamiteitendienst

Martens Renewables heeft sinds vorig jaar een gezamenlijke calamiteitendienst met Multraship Towage & Salvage. Martens Renewables heeft samen met Multraship het Rijkswaterstaat contract voor calamiteiten met drijvende vervuiling voor alle Zeeuwse wateren. Daarvoor hebben deze bedrijven een gezamenlijke BV in het leven geroepen.

 

Oilspills

Behalve het bestrijden van oilspills op het water, zorgt Martens Renwables ook voor cleaning van het wegdek na verkeersongevallen. Ook houdt het bedrijf zich bezig met tegengaan van oppervlaktewaterverontreiniging.

 

Verwerkingsterminal

Scheepsafvalstoffen worden door Martens Renewables ingezameld in Vlissingen, Terneuzen, Rotterdam, Amsterdam, Moerdijk, Dordrecht, Antwerpen, Gent en Zeebrugge. Het is afkomstig van zeevaart, binnenvaart en visserij. Het afval wordt met meerdere schepen ingezameld en vervolgens met een transportschip opgehaald en vervoerd naar de hoofdvestiging van Martens Renewables in Vlissingen. Daar wordt in de afvalolie verwerkingsterminal oliewater en slib van elkaar gescheiden.

 

Tweede leven

De olie wordt in een proces dat werkt op gerecyclede energie gereinigd. De olie krijgt daardoor een ‘tweede leven’. Het water wordt gereinigd op de waterzuiveringsinstallatie en gaat uiteindelijk terug naar de natuur”, aldus directeur Serge Hendrickx van Martens Renewables. Er is op de terminal in Vlissingen een opslagcapaciteit van 15.000 ton en een verwerkingscapaciteit van ruim 200.000 m3 voor olie en water.

 

Martens Renewables heeft per 1 augustus de inzamelwerkzaamheden voor afgewerkte olie van garagebedrijven, overgedragen aan Wubben Handelmaatschappij uit Roosendaal.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op