Marinedagen 2015: ‘Zo wijd de wereld strekt’

De Koninklijke Marine opent op 4 en 5 juli haar poorten voor het publiek. Dit jaar hebben de Marinedagen als thema ‘zo wijd de wereld strekt’. De Koninklijke Marine wordt wereldwijd ingezet voor vrede, veiligheid en vrijheid. Het thema is tevens de wapenspreuk van het Korps Mariniers, dat dit jaar 350 jaar bestaat.

Al eeuwenlang beschermt de marine onze koopvaardijschepen tegen piraten, bestrijdt zij illegale drugssmokkel op zee en ruimt mijnen op de Noordzee. Ook in Afghanistan, Mali en Irak levert de marine een bijdrage aan de internationale rechtsorde.

Activiteiten
De bezoekers kunnen een kijkje nemen aan boord van fregatten, patrouilleschepen, amfibische transportschepen, mijnenjagers en onderzeeboten. Mariniers, marineschepen en helikopters laten dagelijks met spetterende demonstraties zien hoe de marine opereert, ver weg en dicht bij huis. Ook zijn er zijn tal van doe-activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen kinderen en jeugdige volwassenen zich uitleven in het Marinierscompound, waar een gigantisch hindernisparcours is opgetuigd. Bij de Directie Materiele Instandhouding kunnen mensen interactief kennismaken met techniek. De Marinierskapel der Koninklijke Marine verzorgt elke dag een lunchconcert.

Het haventerrein wordt ingedeeld in vier clusters: Nationale Taken, Internationale Missies, Maritieme Instandhouding & Ondersteuning en Kennis & Innovatie. Het terrein is op zaterdag 4 juli van 9.30 uur tot 18.00 uur en op zondag 5 juli van 09.30 tot 17.00 uur open voor het publiek.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.defensie.nl/marinedagen of download vanaf 1 juli de Koninklijke Marine Evenementen app. Volg de actualiteiten via @Koninklijkemarine en www.facebook.com/Koninklijke.Marine

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op