Maasvlakte shuttle van start

Trimodal Europe B.V. is op 30 juli een eigen shuttletrein ‘met spoorboekje’ in de haven van Rotterdam officieel gestart. Er rijden 16 testtreinen per week tussen de RSC Terminal in de Waalhaven en drie diepzee terminals op de Maasvlakte (RWG, EMX en APM2).

Het bedrijf uit Hoogvliet, als expediteur gespecialiseerd in conventioneel vervoer van gassen en vloeistoffen en intermodaal spoorvervoer, gelooft sterk in de toekomst van milieuvriendelijke transportoplossingen. Vandaar het initiatief met de eigen ‘Maasvlakte shuttletrein’. ,,De wegen slibben dicht en daarnaast is het spoorvervoer een duurzamere transportoplossing. Door de toenemende files op de weg, de scherpe rij- en rusttijdenwet, verhogingen van de tol en het gebrek aan chauffeurs zijn wij van mening dat de modal shift de enige oplossing is voor de toekomst”, aldus Don van Riel, managing-director van Trimodal.

 

Don van Riel van Trimodal (links) krijgt felicitaties van Edward Koudijzer, managing-director van RSC.

 

 

 

Betrouwbaarheid

 

De oud-spoorman van het jaar, tevens voorzitter van de NVPG en de BZE, is initiatiefnemer van de nieuwe shuttletrein. Spoorwegmaatschappij LTE, bekend om haar bijzondere kwaliteit en punctualiteit, rijdt namens Trimodal de Maasvlakte shuttle. Kenmerkend voor deze shuttletrein is het bieden van betere bereikbaarheid, efficiency en betrouwbaarheid. Het wordt steeds moeilijker met transporten over de weg en in de vakantieperiode is de drukte nog veel erger. Ook krijgen de Maasvlakte en Voorne-Putten te maken met wegwerkzaamheden aan de A15.

Topmensen van onder andere RSC, LTE en ProRail waren aanwezig bij de officiële lancering van de Maasvlakte Shuttle.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op