Lubbers Global Freight biedt logistiek maatwerk

Lubbers Global Freight biedt specifieke maatwerkoplossingen voor iedere (complexe) logistieke uitdaging. Opties in de lucht- en zeevracht worden gecombineerd met vervoer per spoor en het eigen road transport netwerk in Europa van de Lubbers Logistics Group. Er is speciale expertise in huis voor exceptionele lading, gevaarlijke goederen en value added logistics. Projecten waarbij goederen snel en/of naar moeilijke bestemmingen vervoerd moeten worden? Lubbers Global Freight regelt het van A tot Z. 

Lubbers Global Freight, Lubbers Projects & Services en Lubbers Road Transport vormen samen de Lubbers Logistics Group. Het concern is actief in diverse sectoren, met een bijzondere focus op energy (oil & gas, renewables), haven & industrie, maritiem en luchtvaart. 

Wereldwijd

Lubbers heeft zich ontwikkeld van eenmansbedrijf met één truck in 1929 naar een wereldwijd opererend bedrijf in 2019 dat haar klanten volledig ontzorgt op het gebied van logistiek. Niet alleen als het gaat om wegvervoer, maar ook op het gebied van lucht- en zeevracht of andere complexe logistieke vraagstukken. 

Vestigingen
De onderneming beschikt over 14 strategisch gelegen vestigingen door heel Europa. Zes daarvan bevinden zich in Nederland, onder meer in Rotterdam en IJmuiden. De offshore windenergie is ook voor Lubbers Global Freight een groeimarkt bij uitstek.

Uitgebreid netwerk
De onderneming staat voor een uitgebreid netwerk, kennis van de diverse regio’s en een persoonlijke aanpak. De logistieke oplossingen sluiten naadloos aan op wat de klanten nodig hebben. Daarmee wordt maatwerk tot op de plek van bestemming gegarandeerd. Er is veel expertise in huis om een hogere toegevoegde waarde te scheppen in de logistieke keten.

Complexe sectoren
,,De focus van de divisie Lubbers Global Freight ligt niet alleen op bestaande klanten in de olie & gas industrie, maar ook op andere complexe sectoren. Wij zijn gespecialiseerd in projecten waarbij goederen snel of naar moeilijke bestemmingen vervoerd moeten worden. Daarnaast hebben diverse medewerkers ervaring in het behandelen van exceptionele vrachten en gevaarlijke goederen”, aldus Jaap Kroon, Director Global Business Development van Lubbers Global Freight. 

Exceptionele lading
Jaap is bijna twee jaar geleden samen met Pascal Lammerts van Bueren (Director Global Network Operations) aan boord gekomen bij de Lubbers groep om de afdeling Global Freight op te starten. Het ondernemende duo speelt daarbij in op de vraag vanuit de markt naar bepaalde specialisaties. Bijvoorbeeld op het gebied van exceptionele lading.

Bijzondere projectlading
,,Ik heb diverse functies bekleed in de airline business en Pascal was namens een groot logistiek bedrijf klant bij mij. Zijn expertise komt duidelijk tot uiting bij technisch moeilijke vrachten, bijvoorbeeld bij bijzondere projectlading”, legt Jaap Kroon uit. 

Kennis
Ze hebben in de afgelopen jaren veel kennis opgebouwd vanuit met name de olie & gas en de zware industrie. Die standaards worden aangewend bij Lubbers Global Freight. De energieke heren vullen elkaar goed aan en gezamenlijk beschikken ze over een uitgebreid netwerk in de lucht- en zeevracht. Jaap Kroon is bij Lubbers Global Freight verantwoordelijk voor commerciële zaken en marketing, terwijl Pascal Lammerts van Bueren de operationele zaken voor zijn rekening neemt.

Champions League
 ,,Wij spelen in feite Champions League. Het mooie van deze job is dat elke dag anders is. Het werk is namelijk heel dynamisch. Het kost veel energie, maar het geeft je ook veel energie”, zegt Pascal. ,,Wij bewegen mee met onze klanten en zorgen altijd voor logistieke maatwerkoplossingen. In onze dienstverlening blijven we ook wereldwijd pionieren. Zo zijn we inmiddels ook actief in Roemenië, Turkije en Singapore. In de toekomst zullen we wereldwijd uitbreiden op meerdere strategisch interessante locaties”, voegt Jaap toe.

Transittijd
,,Lubbers is van oudsher sterk in vervoer over de weg. Met Global Freight richten we ons op transport over zee en door de lucht, met voor- en natransport over de weg. Cruciaal is de transittijd. Dat bepaalt de modaliteit. Van A naar B vervoeren is in principe niet zo moeilijk, maar dat ligt anders in het geval van bijvoorbeeld oversized goederen. De klant vormt altijd het middelpunt van onze operatie. Daardoor kunnen we die added value blijven bieden en altijd de beste logistieke oplossing leveren”, besluit Pascal Lammerts van Bueren.

Auteur: Henk van de Voorde

Deel dit bericht op