Loxxer zorgt voor beveiliging én gemoedsrust

In de hedendaagse wereld zijn lithium-ion batterijen niet meer weg te denken. Van elektrische voertuigen tot handgereedschap zoals boormachines, drones en laptops, spelen ze een cruciale rol in ons dagelijkse leven. Het massale gebruik heeft geleid tot een enorme groei in de handel en circulatie van lithium-ion batterijen.

 

,,Tijdens mijn jarenlange carrière in de opslag van milieubelastende vloeistoffen kreeg ik steeds vaker de vraag naar een oplossing voor het opslaan van lithium-ion batterijen. Na real-life testen met batterijen die wij in ‘thermal runaway’ dwongen, zagen we al snel dat de bestaande kluizen niet opgewassen zijn tegen de explosies van deze batterijen,” aldus Johan Pillen, oprichter van Loxxer en ontwerper van de lithium-ion laadkast. Vanuit Roeselare in West-Vlaanderen geeft hij leiding aan een jong en dynamisch team dat inmiddels internationaal opereert.

 

Het team van Loxxer.

 

Grootschalige oplossingen

De kasten zijn uitgerust met alle functionaliteiten om een lithiumbrand snel te detecteren en beheersen, met rook- en temperatuurdetectie, een aerosol blussysteem, deurcontacten, sms-notificatie en de mogelijkheid om te koppelen met de brandcentrale. Het succesvolle concept werd beloond met een Kiwa-certificaat. Al snel kwam de vraag naar grootschalige opslagoplossingen, waardoor het gamma werd uitgebreid naar lithium walk-in units en stellingcontainers met hetzelfde succesvolle concept van de kasten. Omdat er veel verscheidenheid is in hoeveelheid en grootte van de voorraad batterijen, levert Loxxer maatwerk waarbij de units worden toegesneden op de behoeften van de klant.

 

ASP-Box

Een hoogtepunt in het assortiment is de ASP-box, speciaal ontworpen om nieuwe en bestaande batterijen te isoleren en te beschermen tijdens transport.

 

Normen

Naleving van normen zoals PGS37-2 is essentieel. Aangezien verzekeringen steeds vaker eisen stellen aan veilig opladen en opslaan van batterijen, staat Loxxer vooraan in het ontwikkelen van oplossingen met evoluerende normen om veiligheid te waarborgen.

 

Nadere info om bedrijf en omgeving te beschermen tegen batterijbranden:

www.loxxer.com – info@loxxer.com

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op