Lidl tekent voor 35 hectare op Logistiek Park Moerdijk

Lidl gaat zich net als DSV vestigen op het nieuwe Logistiek Park Moerdijk (LPM). De supermarktketen tekent voor de ontwikkeling van een distributiecentrum van ruim 200.000 m2 op een perceel van 35 hectare.

 

Lidl heeft reeds meerdere logistieke centra op het haven- en industrieterrein en breidt de distributiecapaciteit uit om via het multimodale netwerk van Port of Moerdijk een groot deel van haar Europese filialen te bevoorraden. De uitbreiding van Lidl past goed bij de strategie van het havenbedrijf.

 

Nieuw distributiecentrum

Marika Menschaar-den Hartog, licht namens de directie van Havenbedrijf Moerdijk toe: ,,We zijn er heel erg blij mee. Lidl maakt veel gebruik van onze multimodale verbindingen. Het nieuwe distributiecentrum past in onze visie om meer in te zetten op shortsea, binnenvaart en spoor om het wegvervoer te ontlasten.” Namens Lidl is Pieter de Jonge, Head of Logistics Real Estate erg verheugd over de bereikte overeenstemming. ,,Het nieuwe ruim 200.000 m2 grote distributiecentrum stelt ons nog beter in staat om vanuit Moerdijk goederen in te voeren en via onze regionale distributiecentra een groot deel van onze filialen in Europa te bevoorraden.”

 

Bouwrijp maken

De verworven gronden moeten nog bouwrijp gemaakt worden, de verwachting is dat in 2025 kan worden gestart met de bouw. Logistiek Park Moerdijk biedt ruimte voor grootschalige opslag en distributie. De aanleg van LPM betekent een forse uitbreiding van het haven- en industriegebied. Hierdoor krijgt Moerdijk als multimodaal knooppunt een stevige impuls. Het bedrijventerrein is zo’n 200 hectare groot waarvan 142 hectare kan worden uitgegeven voor bedrijfsvestiging. De locatie is multimodaal ontsloten via een interne baan (gereed in 2023) met de zeevaart, binnenvaart en het spoor.

 

VGP

Met de komst van Lidl is 71 hectare ingevuld waarmee voor Havenbedrijf Moerdijk alle gronden zijn uitgegeven. Op de andere 71 hectare ontwikkelt VGP het VGP Park Moerdijk dat beschikbaar is voor verhuur.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op