Intris biedt Nederlandse aangevers elektronisch proviand-bericht

Nederlandse klanten die met het TRIS Customs Management System werken, kunnen sinds kort rechtstreeks vanuit deze applicatie de Douane informeren over de hoeveelheid proviand of bunkers die zij aan boord van het schip hebben gebracht.
Dit elektronisch bericht bevat de verplichte velden die door de Nederlandse Douane zijn opgelegd. De zending moet uiterlijk 2 u voor de aflevering van de goederen aan boord worden aangemeld.

De in- en uitgaande communicatie over de proviandering verloopt via de TRIS Customs Communication Tool en omvatten dus geen bijkomende kost voor de aangever.
Aangevers die over een vergunning Toegelaten Geadresseerde NCTS beschikken en goederen moeten aanmelden die zich onder de douaneregeling douanevervoer bevinden, moeten dit bericht niet verzenden.

In Belgiƫ gebeurt deze aangifte momenteel via een template per e-mail. Er zijn geen plannen om dit te vervangen door een elektronisch bericht omdat de voorraadcontrole van het schip sluitend genoeg is om na te gaan of goederen niet onrechtmatig verdwenen zijn tijdens de reis van het schip.

www.intris.be

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op