Incubator Prodock in Amsterdamse haven geopend

Prodock is officieel geopend en daarmee heeft Amsterdam een nieuwe locatie voor innovatieve startups en scaleups. Een uniek concept, want Prodock biedt ruimte aan innovatieve en snelgroeiende bedrijven die in een grote loods met aanzienlijke buitenruimte hun producten en diensten daadwerkelijk kunnen testen. Het is gericht op bedrijven die de laboratoriumfase zijn ontgroeid en willen opschalen.

 

Met Prodock wil Havenbedrijf Amsterdam een brug slaan tussen innovatie en haar ambities. Havenbedrijf Amsterdam richt zich vooral op bedrijven die actief zijn in de vier gebieden waarop zij wil excelleren: energietransitie, biobased én circulaire economie, logistieke vernieuwing en operationele excellentie. Zij biedt de huurders van Prodock haar netwerk, kennis en middelen aan om deze bedrijven te laten groeien.

 

Prodock is gevestigd in een locatie van 4000 m2. Alle basisvoorzieningen zijn uitgebreid aanwezig en een huurder kan daardoor direct aan de slag. Tegelijkertijd biedt Prodock een community met kansen voor kruisbestuiving en een platform met veel exposure aan mogelijke klanten in het havengebied. Prodock is een incubator waarbij bedrijven de stap van een kleinschalige proefopstelling naar commercieel niveau kunnen maken en waarbij ondersteuning vanuit het havenbedrijf mogelijk is om toegang tot financiering, markten en distributienetwerken te krijgen.

 

Dertje Meijer, CEO Havenbedrijf Amsterdam: ‘Wij hebben de ambitie om als haven, sneller, schoner en slimmer te worden. Daar gaan de bedrijven die zich in Prodock vestigen een bijdrage aan leveren. De haven is altijd een plek geweest waar ladingstromen, markten, mensen en ideeën bij elkaar komen. Door de faciliteiten te bieden om ontwerpen te testen, bieden we bedrijven een laagdrempelige en waardevolle optie voor samenwerking en innovatie. Ik ben dan ook bijzonder blij dat we met Prodock een bijdrage op het gebied van innovatie kunnen leveren aan de haven, de stad en de regio.’

 

Prodock is gevestigd aan de Moezelhavenweg 9 en heeft op het startmoment al twee huurders: 30Mhz, een start up in sensorentechnologie en 3DFix, een expert in het industrieel toepassen van 3D printing technieken. Meer informatie: http://www.prodock.nl/

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op