Heinen & Hopman levert systemen voor prestigieus project van Damen Naval

Met Heinen & Hopman heeft de Vlissingse scheepsbouwer Damen Naval opnieuw een Nederlandse leverancier gevonden voor het prestigieuze Anti-Submarine Warfare-fregattenproject. Het bedrijf uit Spakenburg gaat de klimaat- en filtersystemen leveren voor de vier nieuwe fregatten die voor Nederland en België worden gebouwd. In navolging van Thales en RH Marine is Heinen & Hopman de derde leverancier van eigen bodem die aan het project verbonden wordt.

 

,,Met dit contract maken we onze belofte waar om zoveel mogelijk Nederlandse leveranciers bij dit project te betrekken. Zo zorgen we dat we de kennis die we met deze fregatten opbouwen, delen met een zo groot mogelijk deel van de Nederlandse scheepsbouwindustrie. Net als Damen, is Heinen & Hopman een familiebedrijf en door hun kwalitatieve systemen en hun hands-on en flexibele manier van werken, zijn ze de perfecte fit met Damen Naval”, aldus Roland Briene, algemeen directeur van Damen Naval.

 

Scope

De scope van het contract omvat een compleet Heating, Ventilation, Airconditioning, Refrigeration-systeem (HVAC-R). Het bedrijf is gespecialiseerd in marinetoepassingen die in de meest uitdagende omstandigheden blijven functioneren. Daarnaast gaat Heinen & Hopman ook een Chemical, Biological, Radiological, and Nuclear-filtratiesysteem (CBRN) leveren om het schip en vooral de bemanning te beschermen tegen chemische, biologische of nucleaire aanvallen.

 

Samenwerking

Damen Naval en Heinen & Hopman hebben al op meerdere projecten samengewerkt. Zo leverde het bedrijf ook de HVAC-R-systemen voor het Joint Support Schip Zr.Ms. Karel Doorman, het Combat Support Schip Den Helder dat momenteel wordt gebouwd en de SIGMAs voor Indonesië, Marokko en Mexico.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op