Havenbedrijf Moerdijk in zee met Bavak Security

Havenbedrijf Moerdijk tekende op woensdag 4 oktober een raamovereenkomst met Bavak Security Group voor de ontwikkeling en implementatie van fysieke beveiligingsmaatregelen voor het nieuwe Logistiek Park Moerdijk (LPM). Het gaat hierbij om toegangsbeveiliging bij alle in- en uitgangen van het toekomstige bedrijventerrein, inclusief de interne verbindingsbaan naar het bestaande haven- en industrieterrein. Ook de beveiliging van het openbare gebied is onderdeel van de overeenkomst.

De beslissing om met Bavak Security Group in zee te gaan, volgt op een zorgvuldig aanbestedingsproces, waarbij meerdere partijen in overweging zijn genomen. ,,Gebaseerd op een strategie van ‘je komt er wel op, maar niet ongezien vanaf’, is ons primaire doel om voor het LPM eenzelfde niveau van ‘excellente veiligheid’ te realiseren als in de rest van Port of Moerdijk. Bavak kwam daarvoor met hun bewezen expertise en toewijding op het gebied van fysieke beveiligingsmaatregelen als beste uit de bus”, aldus Paul Dirix, CEO Havenbedrijf Moerdijk.

 

Uitgebreid scala

De overeenkomst tussen het havenbedrijf en Bavak omvat een breed scala aan beveiligingsmaatregelen, waaronder toegangsbeveiliging met behulp van geavanceerde speedgates en ANPR (Automatic Number Plate Recognition) systemen bij alle in- en uitgangen van het LPM, evenals langs de Interne Baan die het LPM voor vrachtverkeer en hulpdiensten verbindt met het bestaande haven- en industrieterrein. Daarnaast zal Bavak zorgdragen voor de beveiliging van het openbare gebied binnen het Logistiek Park Moerdijk door middel van multisensorcamera’s.

Op de foto (v.l.n.r.): Paul Dirix, CEO Havenbedrijf Moerdijk en Michael Schrameijer, commercieel directeur Bavak Security Group.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op