HanseGrand halfverharding is duurzaam en klimaatbestendig

Of het nu gaat om de aanleg van paden, pleinen en parkeerplaatsen of toepassing van halfverharding bij golfbanen, parken, speeltuinen en campings: met HanseGrand HG-Mix krijgt men  een duurzaam eindresultaat.

 

HanseGrand klimaatbouwmaterialen zijn gerenommeerd in heel Europa. Paden met HanseGrand halfverharding zorgen voor een water- en luchtdoorlatend oppervlak. ,,Dat is extra belangrijk nu we vaker te maken krijgen met fikse buien en een toenemende droogte. Al dat overtollige regenwater moet ergens heen en je wilt niet alles afvoeren via het riool. Laat de bodem het regenwater opnemen, zo voldoen we meteen aan de toenemende vraag van groenprofessionals en stadsbeheerders”, aldus Onno Berens, CEO van Maccrox BV. Het Rotterdamse bedrijf is de officiële vertegenwoordiger van de gebonden halfverharding van HanseGrand in de Benelux.

 

Zeer stabiel

De halfverhardingen hebben met goed onderhoud een levensduur van zeker 20 jaar. Het product is zeer stabiel, goed begaanbaar, 100 procent natuurlijk en het materiaal is circulair en klimaat adaptief. Kortom: een ideaal product voor multifunctionele buitenruimtes en diverse toepassingen in civiele werken.

 

 

Eisen

,,In Dordrecht produceren wij HanseGrand door een Premix uit Duitsland te mengen met de verschillende grondstoffen, die ook weer aan bepaalde eisen moeten voldoen. Om een goed mengsel te maken is de korrelverdeling en een vochtpercentage van ongeveer 10 procent essentieel. Als het te droog is, waait het fijne materiaal namelijk weg en als het te nat is, spoelt het weg. Dat geldt trouwens ook bij het ver- en bewerken van HanseGrand halfverharding.”

 

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op