Green Award Gold voor LNG-catamarans Doeksen

LNG-catamarans Willem Barentsz en Willem de Vlamingh zijn onderscheiden met de Green Award level Gold. De awards werden toegekend na inspectie door Green Award Binnenvaart. De certificering toont aan dat er proactief maatregelen worden genomen om het milieu te beschermen.

 

Green Award Binnenvaart levert een bijdrage aan de verduurzaming van de binnenvaart door het inspecteren en certificeren van schepen die betere resultaten op het gebied van veiligheid, kwaliteit en het milieu laten zien dan wettelijk verplicht is.

 

,,We zijn erg blij met dit certificaat: hiermee wordt onafhankelijk en internationaal aangetoond dat deze schepen hoog scoren op het gebied van duurzaamheid en daar was het ons om te doen toen we ze lieten bouwen”, aldus Dirk Spoor, directeur Rederij Doeksen.

 

Bijzondere innovaties

De twee LNG-catamarans werden in 2020 en 2021 door Rederij Doeksen in de vaart genomen als passagiersschepen op de lijnen van en naar Vlieland en Terschelling. Eerder ontving het ms Willem Barentsz de internationale Shippax Technology and Design Award 2021. Die award wordt uitgereikt als onderscheiding voor bijzondere innovaties en exceptioneel design in de ferry-wereld.

 

Rederij Doeksen verzorgt de veerdienst van, naar en tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op