Genco Scheepvaart 4e pijler onder PTC-groep

Arie van Gent, directeur-eigenaar van Genco Scheepvaart, en het bestuur van de Particuliere Transport Coöperatie b.a., hebben op 7 februari een overname-overeenkomst getekend te Rotterdam. Met deze overname bouwt de PTC Groep met Genco, naast de PTC, HVC en Den Breejen Bevrachtingen, een vierde pijler onder de coöperatie om de positie in de markt te versterken. Beide partijen vullen elkaar aan op de vaargebieden, want waar PTC sterk is in het Noord-Zuid en Binnenlands transport, bedient Genco voornamelijk de Duitse markt.

 

,,Bij een overname van je bedrijf zoek je naar een partij die dicht bij de huidige werkwijze past en je een goed gevoel geeft. De normen en waarden en de werkwijze waar de PTC voor staat, spraken mij dan ook zeer aan!”, zegt directeur/eigenaar Arie van Gent en van Genco Scheepvaart. ,,Bovendien bijten we elkaar niet, maar zijn we een uitstekende aanvulling op elkaar. PTC is sterk op de Noord-Zuid vervoerstrajecten en wij gaan vooral aan Emmerich voorbij.”

 

Vlnr: Maikel Tabbers (secretaris PTC), Henri van Sandijk (penningmeester PTC), Arie van Gent (directeur Genco Scheepvaart), Wim Bennik (voorzitter PTC) en Dick Middelkoop (bestuurslid Acquisitie PTC).

 

Samen sterk

Henri van Sandijk (penningmeester & woordvoerder bestuur PTC). ,,Genco Scheepvaart blijft eerst nog zelfstandig vanuit haar kantoor te Zwijndrecht opereren, maar als we deze zomer ook met onze coöperatie naar Zwijndrecht verhuizen, zullen we in het gezamenlijke nieuwe kantoor de werkzaamheden geleidelijk gaan integreren. Ons motto is ‘Samen sterk!’ en we heten de medewerkers en relatieschippers van Genco Scheepvaart dan ook van harte welkom, want alleen samen kunnen we dit tot een succes maken!” Samen met Genco creëert de PTC-Groep een efficiëntere inzet van de binnenvaart door sterkere dekking op de vervoerscontracten en het bundelen van krachten op het gebied van duurzaamheid.

 

Vergroening

Als Green Award Incentive Provider zet de Particuliere Transport Coöperatie (PTC) extra in op vergroening in de binnenvaart. Bij het samenwerkingsverband zijn diverse individuele schippers aangesloten. Betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid zijn de pijlers waarop de coöperatie is gegrondvest. Door de krachten te bundelen biedt PTC al bijna 30 jaar een compleet pakket met logistieke diensten aan.

 

Zwijndrecht

PTC verhuist begin juli, in het jaar dat de coöperatie 30 jaar bestaat, van Capelle aan den IJssel naar een mooie locatie aan het water in binnenvaartbolwerk Zwijndrecht. De nieuwe huisvesting is op een nautisch bedrijventerrein met bevrachtingskantoren, scheepsmakelaardij en brancheverenigingen.

 

Foto vlnr: Maikel Tabbers (secretaris PTC), Henri van Sandijk (penningmeester PTC), Arie van Gent (directeur Genco Scheepvaart), Wim Bennik (voorzitter PTC) en Dick Middelkoop (bestuurslid Acquisitie PTC).

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op