Feyter Forklift Services: specialist in ‘material handling’

Feyter Forklift Services is totaaloplosser op het gebied van ‘material handling’ en interne logistiek. De ruim 60 jaar jonge onderneming heeft meerdere vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Spanje. In de Benelux heeft het bedrijf locaties in Terneuzen, Vlissingen-Oost (Nieuwdorp), Rotterdam (Nieuw-Lekkerland) en Antwerpen. Feyter Forklift Services heeft twee zusterbedrijven: Feyter Gabelstapler in Duitsland en Feyter Iberia in Spanje. Samen vormen ze de Forklift Services divisie van Feyter Group, met in totaal zo’n 90 medewerkers in vaste dienst. Vanwege de gestage groei zijn er momenteel diverse technische vacatures, met name voor servicemonteurs in de regio’s Zeeland, Antwerpen, West-Brabant en Rotterdam. 

Feyter Forklift Services is een echte allrounder op het gebied van material handling. De onderneming voorziet in alle interne transportmiddelen, van handpallettruck tot reachstacker. Tot het portfolio horen merken als Kalmar, Terberg, Mitsubishi, CAT, Manitou, Combilift en Meclift. Naast de technische knowhow van al deze producten is Feyter gespecialiseerd in verkoop, verhuur, lease en servicecontracten.

Bakermat
In bakermat Terneuzen zijn de kennis en middelen gecentraliseerd voor alle Light Handling Equipment. Vanaf deze locatie worden alle activiteiten aangestuurd met betrekking tot heftrucks tot 10 ton en onder andere verreikers, magazijntrucks en hoogwerkers. 

Heavy Handling
De vestiging in Vlissingen-Oost is gericht op Heavy Handling Equipment: specialisatie op het gebied van reachstackers, heftrucks boven de 10 ton en terminal tractors. Met name op het gebied van Heavy Handling is Feyter landelijk uitgegroeid tot een begrip. Dankzij deze specialisatie én de onafhankelijke positie in de markt neemt het een vrij unieke positie in. Bedrijven doen steeds vaker een beroep op Feyter zodat ze volledig ontzorgd worden op het gebied van Heavy Handling Equipment.

Haven & industrie
Feyter Forklift Services blijft zich, onder leiding van managing director Alex van ’t Westeinde, steeds verder ontwikkelen als allround ‘material handling’ partner voor bedrijven in de sector haven & industrie. Als reactie op het snel groeiende klantenbestand in met name de havens van Moerdijk, Rotterdam en Amsterdam, werd op 1 januari 2021 een nieuwe bedrijfsvestiging geopend in Nieuw-Lekkerland, onder de rook van Rotterdam.

Groei in de Randstad
De locatie in havengebied Rotterdam is de derde vestiging van de material handling specialist in Nederland, naast Terneuzen en havengebied Vlissingen-Oost. Met de nieuwe vestiging wordt het groeiend aantal klanten in de Randstad adequaat ondersteund.

Vlissingen-Oost
Op de Feyter Forklift Services locatie in Vlissingen-Oost is ruim een jaar geleden grootschalige nieuwbouw gerealiseerd. De gestage groei van de Heavy Equipment Division maakte uitbreiding noodzakelijk. Vanuit de ruime nieuwe huisvesting wordt de groei op het gebied van onderhoud, verkoop en verhuur adequaat gefaciliteerd. Door de forse uitbreiding van de werkplaats in Vlissingen-Oost kunnen meer grote machines tegelijkertijd in onderhoud worden genomen. Zo blijft de snelle service die men van Feyter gewend is gewaarborgd. 

Service
Voor de service op locatie maakt Feyter gebruik van ruim 25 continu bemande servicevoertuigen. Daarnaast wordt bij steeds meer klanten ook gebruik gemaakt van een pop-up werkplaats op de locatie van de klant. Dat zorgt er voor dat het onderhoud en verhelpen van storingen nog efficiënter uitgevoerd kunnen worden, om stilstand tot een daadwerkelijk minimum te beperken. Op het gebied van service heeft Feyter Forklift Services als doel om bedrijven de zorg rond material handling materieel volledig uit handen te nemen. Van de volledige planning van onderhoud tot de jaarlijkse keuring van machines, maar ook door actief mee te denken in het maximaliseren van efficiency en veiligheid.

Maatwerk
Feyter Forklift Services onderscheidt zich met een groot oplossend vermogen, waarmee klantspecifiek maatwerk kan worden geleverd. Een recentelijk voorbeeld van zo’n maatwerkproject is een (in 2021 geleverde) Terberg trekker met custom made Translifter bij Steel Solutions in Maastricht. In nauwe samenwerking met de klant werd een concept ontwikkeld voor staaltransporten tussen diverse terminals en lokale partners. Om het transport van ladingen tot wel 100 ton over de openbare weg mogelijk te maken was het noodzaak om verder te kijken dan de bestaande mogelijkheden op de markt. 

Efficiënter
Met de maatwerkoplossing is het logistieke proces bij Steel Solutions efficiënter en duurzamer gemaakt. Voorheen werden de staaltransporten uitgevoerd met vrachtwagens, waarmee maximaal tot zo’n 25 ton per rit vervoerd werd. Met de nieuwe combinatie kan tot ruim 100 ton per rit worden getransporteerd. Het aantal transportbewegingen werd met zo’n 75 procent gereduceerd.

Feyter Group
Feyter Forklift Services is onderdeel van Feyter Group, waarvoor in totaal zo’n 200 mensen werkzaam zijn. Nadat in 1959 Rinus de Feijter als éénmanszaak in Terneuzen van start ging, is het familiebedrijf in ruim 60 jaar uitgegroeid tot een internationaal georiënteerde groep van ondernemingen. De huidige Feyter Group bestaat uit zeven bedrijven die zijn verdeeld in drie divisies. Naast Forklift Services zijn dat Industrial Services en Civil Engineering. 

Wereldwijd
Het hoofdkantoor van Feyter Group is nog steeds in Terneuzen gevestigd. Het werkgebied van de Feyter Forklift Services divisie strekt zich inmiddels wereldwijd uit. Van klanten in de havens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen tot Zuid- en Midden-Amerika en inmiddels ook Azië en Afrika. Met de zusterbedrijven Feyter Gabelstapler en Feyter Iberia worden bedrijven in respectievelijk Duitsland en Spanje van material handling oplossingen voorzien.

Terberg Tractores Iberia
Per 1 augustus 2021 is het nieuwe bedrijf Terberg Tractores Iberia operationeel, met algemeen directeur Eric van ’t Westeinde, eigenaar van de divisie Forklift Services van Feyter Group. De joint venture van Feyter Group en Royal Terberg Group is gericht op dienstverlening aan klanten in Spanje en Portugal. Terberg Tractores Iberia biedt voertuigen voor havenactiviteiten, logistieke en distributiecentra en de staal- en betonproductenindustrie.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op