Feestelijke opening bij PM Elektro

PM Elektro is eind vorig jaar al verhuisd in Middelburg, maar recentelijk was de officiële opening van de nieuwe huisvesting aan de Kleverskerkseweg 10. In de enorme loods werden klanten, leveranciers en medewerkers van PM Elektro getrakteerd op lekkere hapjes en drankjes van Kallewaard Catering & Partyservice uit Colijnsplaat. PM Elektro is een gerenommeerde paneelbouwer in Nederland en met name actief in de industrie. Behalve in heel Nederland heeft het bedrijf ook klanten in België en Duitsland.

 

Bezoekers kregen tijdens de feestelijke opening ook een rondleiding in de fraaie kantoren op de bovenverdieping van de technische specialist. Zo is er zowel een afdeling voor de engineers en werkvoorbereiders van de besturingspanelen als voor hun collega’s van de energieverdelers. Het totale pand is met zo’n duizend vierkante meter bijna vier keer zo groot dan de oude huisvesting aan de Hertzweg.

 

Corebusiness

PM Elektro is gespecialiseerd in het bouwen van besturingskasten en energieverdelers tot maar liefst 6.300 ampère en biedt desgewenst ook ondersteuning bij het plaatsen, installeren en inbedrijfstellen hiervan. Zo wordt de spanning en functionaliteit getest. Naast inbedrijfstelling en inregelen van systemen wordt ook de software voor de besturing aangesloten. Deze one-stop-shopping wordt gewaardeerd want de klant kan hierdoor focussen op zijn eigen corebusiness.

 

V.l.n.r. Martijn Nieuwenhuize, Bram van Stel en Peter But.

 

Ontzorgen

,,Wij kunnen op elk gewenst niveau instappen. We nemen de zorg voor installatie, inbedrijfstelling en onderhoud van besturingspanelen en energieverdelers voor machines en installaties graag van de klant over. We denken mee over optimalisatie van de technische installatie en het toepassen van nieuwe ontwikkelingen en technieken. Hiermee dragen we bij aan een betrouwbare en veilige installatie”, aldus Martijn Nieuwenhuize, die samen met Peter But en Bram van Stel de directie vormt van PM Elektro.

 

Tekenprogramma Eplan

De engineers van PM Elektro analyseren, ontwerpen, berekenen en tekenen het complete besturingspaneel met behulp van het gerenommeerde tekenprogramma Eplan. Als basis hiervoor gelden altijd de ideeën van de klant.

 

Nieuwste technieken

Het ontwerp ligt in handen van een team van hooggekwalificeerde engineers, die niet alleen over ruime ervaring beschikken, maar ook op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de techniek. Deze kennis danken zij aan continue scholing en nauwe contacten met leveranciers en producenten. Daardoor is de klant verzekerd van gedegen advies over de nieuwste technieken en componenten.

 

Krachten bundelen

Het voordeel van PM Elektro is dat het bedrijf zowel engineering, bouw en installatie van besturingspanelen en energieverdelers onder haar hoede kan nemen. Zo kan de klant het geheel aan één partij uitbesteden, waarbij de afdelingen van PM Elektro onderling hun krachten bundelen om van het project een succes te maken.

 

Kennisdeling onder leiding van oud-burgemeester/Zeeuws ambassadeur Cees van Liere.

 

Petrochemie

Tijdens de officiële opening konden de bezoekers een kijkje nemen bij de vele besturingskasten en energieverdelers – van groot tot klein – die opgesteld waren in de enorme hal. ,,Besturingskasten kunnen zo groot niet zijn of we bouwen ze. Bovendien assembleren we ook energieverdelers, van licht tot zwaar. Onze klanten variëren van kleinere installateurs tot grote industriële bedrijven, zoals in de voedingsmiddelen industrie en petrochemie. We merken duidelijk de invloed van de energietransitie door de vraag naar grotere energieverdelers tot wel 6300 ampère”, zegt Peter But.

 

Werkgelegenheid

PM Elektro is met 25 vaste krachten en een flexibele schil van een vijftal medewerkers goed voor de werkgelegenheid in de regio Middelburg. Bovendien leidt het bedrijf ook zelf leerlingen van het MBO op tot technische vakmensen. ,,Negen van de tien keer blijven ze vervolgens bij ons. Wij kunnen ze namelijk een mooie gevarieerde baan aanbieden met goede doorgroeimogelijkheden”, onderstreept Peter.

 

Trots

Bram van Stel, die samen met Martijn Nieuwenhuize en Peter But ook eigenaar is van PM Elektro, verklaarde tijdens de feestelijke opening trots te zijn op de nieuwe locatie. ,,Daar mogen jullie best een bubbeltje of jus d’orange op drinken! Dit pand geeft veel meer ruimte om te ondernemen.

 

Weemoed

Toch wordt er nog wel eens met weemoed terug gedacht aan de beginjaren van het bedrijf, memoreerde Van Stel, die tevens voorzitter is van de Middelburgse Bedrijven Club (MBC).

,,Het bedrijf is rond de millenniumwisseling onder de naam Paneelbouw Middelburg gestart door Jos Westerbeeke (hier ook aanwezig vandaag) met het bouwen van kleinere kastjes. Als je ziet wat voor enorme besturingskasten er tegenwoordig worden geassembleerd bij PM Elektro, dan kunnen we best trots zijn op de ontwikkeling van het bedrijf.”

 

 

Groeiambities

Met de nieuwe locatie kan PM Elektro haar groeiambities verder gestalte geven, vervolgt de mede-eigenaar in zijn toespraak. ,,We zijn blij dat er veel klanten en leveranciers aanwezig zijn. Peter en Martijn geven jullie graag een rondleiding in het nieuwe pand.”

 

www.pmelektro.nl

  • vrijwel alle disciplines in huis, van ontwerp tot inbedrijfsstellen.
  • assembleren van grote(re) aantallen besturingskasten en energieverdelers.
  • ondersteuning bij plaatsen en in bedrijfstellen van besturingskasten en energieverdelers
  • industrie, food, machinebouw en utiliteit.
  • korte levertijden
  • onafhankelijk
  • flexibel
  • ISO 9001 en VCA* gecertificeerd
  • Fedet sectie Federatie Paneelbouw
  • ontwerpen in Eplan.

 

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op