Europort 2015: Advancing maritime leadership

Van 3 t/m 6 november 2015 is Europort in Ahoy Rotterdam de internationale ontmoetingsplaats voor innovatieve technologie en complexe scheepsbouw. Ruim 1.100 exposanten presenteren hun maritieme producten en diensten aan de scheepsbouwindustrie. De tweejaarlijkse vakbeurs heeft een focus op special purpose schepen voor de offshore, baggerij, marine, binnenvaart, visserij en megajachtensector.

Vanuit de hele wereld komen ‘industry leaders’ naar Rotterdam om elkaar te ontmoeten, relaties te versterken en het uitgebreide productaanbod te bekijken. Zij zullen kennis uitwisselen over hedendaagse technologische vraagstukken en uitdagingen die spelen binnen de maritieme en offshore support sector. Dit is uw kans om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en waardevolle contacten te leggen met sleutelfiguren uit de industrie.

Veelzijdig congresprogramma
Kennis delen is anderen inspireren. Europort 2015 biedt een omvangrijk congres- en seminarprogramma die bezoekers de mogelijkheid geeft om zich te verdiepen in specifieke vraagstukken en actuele thema’s die gedurende de week aan bod komen. Kennis wordt gepresenteerd en meningen gedeeld om zo tot nieuwe inzichten te komen. De vier hoofdthema’s van het congresprogramma van Europort zijn: technologisch leiderschap, ship efficiency, nieuwe marktkansen en human capital.

De volgende toonaangevende congressen vinden plaats tijdens Europort:

 • Maandag 2 november
  Mare Forum ship finance
  Mareforum bespreekt tijdens dit congres thema’s rond financiering en investeringen die cruciaal zijn om een vooraanstaande positie te behouden.
 • Dinsdag 3 november
  Brazil Network Day
  Deze netwerkdag is een initiatief van de Braziliaanse ambassade in Den Haag met als doel om de lokale overheid, vertegenwoordigers van Braziliaanse en Nederlandse multinationals en lokale ondernemers die zaken of investeringen (willen) doen in Brazilië samen te brengen.
 • Woensdag 4 november
  Energy Efficient Ships 2015
  Dit congres wordt georganiseerd door het Royal Institution of Naval Architects waarbij beheer van ‘lower emissions – higher energy efficient’ schepen centraal staat.
 • Donderdag 5 en vrijdag 6 november
  CEDA Dredging Days
  De Central Dredging Association (CEDA) organiseert haar belangrijkste event tijdens Europort waarbij innovatieve oplossingen aan bod komen voor het baggeren van havens.
 • Dinsdag 3 t/m vrijdag 6 november
  Europort Masterclasses
  Nieuw in 2015 zijn de Europort Masterclasses. Zes inspirerende Masterclasses, elk over een actueel maritiem onderwerp, waarbij toonaangevende professionals hun kennis en expertise met u delen. In slechts drie uur maakt u kennis met de nieuwste technologieën en innovaties, krijgt u een beeld bij toekomstige ontwikkelingen en heeft u gelegenheid te netwerken met experts uit de sector.

Elke Masterclass kent zijn eigen thema en doelgroep:

 • Dinsdag 3 november: Leadership through design
 • Woensdag 4 november: Leadership through technology
 • Donderdag 5 november: Leadership through efficiency
 • Vrijdag 6 november: Leadership through people

De Europort Masterclasses zijn een initiatief van Ahoy Rotterdam, organisator van Europort, en brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology. Kosten per masterclass bedragen € 99, -.

Europort Cruise Party op woensdag 4 november
Na sluitingstijd van de beurs, gaan de zaken door in de levendige sfeer van het prachtige gerenoveerde SS Rotterdam (Stoomschip Rotterdam). Dit legendarische schip zeilde naar bijna alle hoeken van de wereld als het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Op woensdagavond 4 november biedt het het perfecte decor biedt voor de Europort Cruise Party. Onder het genot van goed eten en drinken en prachtig uitzicht op de Maas kunt u informeel netwerken. Gratis pendelbussen vervoeren bezoekers en exposanten van Ahoy Rotterdam naar de SS Rotterdam. Kaarten à € 99,- zijn te bestellen via: www.europortcruiseparty.nl.

Download de Europort app
Download de gratis Europort app in de Play store (Android) en App Store (Apple/iOs) onder het zoekwoord Europort 2015. In de app kunt u zoeken naar exposanten en deze als favoriet instellen zodat u een persoonlijke route over de beursvloer kunt creëren. Daarnaast kunt u het beurs- en congresprogramma bekijken en sessies bookmarken. Meer informatie, openingstijden en registratie: www.europort.nl.

Openingstijden Europort 2015
Dinsdag 3 november: 10:00 – 18:00 uur
Woensdag 4 november: 10:00 – 18:00 uur
Donderdag 5 november: 10:00 – 22.00 uur
Vrijdag 6 november: 10:00 – 18:00 uur

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op