Empack Utrecht brengt maar liefst 55 seminars voor de verpakkingsprofessional

Voor het verrijken van vakkennis is de professional in verpakken, verpakkingen en verzenden op 12, 13 & 14 april te vinden in de Jaarbeurs Utrecht. Experts brengen maar liefst 55 seminars over 3 dagen op 2 podia over de meest actuele en waardevolle onderwerpen die leven in de verpakkingssector.

Het hoogstaande seminarprogramma is bedoeld om de keten te inspireren en praktijkgerichte handvatten te bieden. Webretail packaging, biobased packaging, wetgeving rond verpakkingsmachines, gastcolleges van universiteiten en hogescholen, personaliseren met print, food processing en verpakkingsdesign zijn slechts een greep uit de onderwerpen die aan bod komen. Het volledige programma is te vinden op www.empack.nl.

Unieke samenstelling sprekers Biobased verpakken

Nog nooit kwamen zoveel voorlopers in Biobased materialen en technieken voor verpakken bijeen om bij te dragen aan het versnellen van biobased innovaties in de verpakkingsmarkt.
16 seminars over Bioplastics  op dinsdag 12 en 13 april. Welke bioplastics materialen zijn er, wat zijn de mogelijkheden daarvan, zijn er extra functionaliteiten en hebben de materialen zich in praktijk al bewezen? Verder ook innovatieve vormen en nieuwe technieken en worden er zowel disruptieve innovaties gepresenteerd als bezielende presentaties gegeven die allen aansluiten op de biobased en circulaire economie.

Naast bioplastics zijn karton, papier en hout bij uitstek biobased materialen, welke telkens hernieuwbaar zijn mits afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Op 14 april geven sprekers tijdens het seminar ‘Biobased Verleiden’ hierover hun visie en voorbeelden uit diverse invalshoeken, van verpakkingspsychologie, innovatieve oplossingen tot en met Award winning verpakkingsvoorbeelden.

Keynote sprekers over hoofdthema: webretail packaging

De keynote sprekers onderstrepen de belangrijkste thema’s van deze editie. Thuiswinkel.org heeft in samenwerking met de VNP een onderzoek laten uitvoeren naar de best practices, de nieuwste innovaties, en trends en ontwikkelingen voor e-commerce verzendverpakkingen. Margreeth Pape van Thuiswinkel.org zal op Empack voor het eerst de resultaten van dit onderzoek delen. Verder neemt keynote speaker Joseph Hotchkiss, voormalig Director of the School of Packaging, Michigan State University, de bezoeker mee in de laatste trends in e-commerce verpakkingen.

De laatste informatie over de sprekers en hun onderwerpen zijn terug te vinden op: www.empack.nl.

Programma resultaat uit brede samenwerking verpakkingscommunity

Het doel van het programma is om de bezoeker inspiratie maar ook concrete tools in handen te geven om de toekomst met vetrouwen tegemoet te kunnen. Vanuit die visie heeft de organisatie samengewerkt met kennisinstellingen, vakverenigingen en media partijen om de beste sprekers over de belangrijke onderwerpen te krijgen. Partners voor het programma zijn Vereniging Nederlands Verpakkingskundigen, Thuiswinkel.org, VerpakkingsManagement, Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, GrafimediaStudiegroep, PEFC Nederland, Green Serendipity, Voedingsindustrie en Verpakkingsprofs.

De laatste informatie over de sprekers en hun onderwerpen zijn terug te vinden op: www.empack.nl.

Auteur: Seaport Magazine

Deel dit bericht op